США підтримують оборонні можливості Ізраїлю, однак проти ескалації в регіоні - Держдеп

США підтримують оборонні можливості Ізраїлю, однак проти ескалації в регіоні - Держдеп

Укрінформ
США продовжать підтримувати оборонні можливості Ізраїлю, однак не хочуть бачити ескалації конфлікту в регіоні.

Таку позицію висловив у вівторок речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом останніх кількох днів ми тісно спілкувалися з ними (ізраїльським керівництвом – ред.), а також з іншими партнерами в регіоні», - зауважив Міллер.

У цьому контексті він поінформував про постійні контакти з воєнним кабінетом Ізраїлю, а також про останні переговори державного секретаря Ентоні Блінкена з прем’єр-міністром і міністром закордонних справ Катару.

«Він (Блінкен - ред.) продовжує озвучувати ті самі меседжі під час усіх розмов, що ми не хочемо бачити подальшої ескалації конфлікту», - зазначив Міллер.

Читайте також: РФ хоче передати Ірану ППО та винищувачі для захисту від ударів Ізраїлю - WP

На запитання, чи погоджуються в самому Ізраїлі із закликами утриматися від ескалації, представник Держдепу зауважив, що відповідь на атаку є суверенним рішенням країни.

«Ми чітко дали зрозуміти, що ми віддані (підтримці – ред.) оборони Ізраїлю, але ми не хочемо бачити, як ви чули від багато членів нашої адміністрації, ескалації цього конфлікту»,- зауважив речник зовнішньополітичного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Білий дім заявив, що Сполучені Штати не втручаються у процес ухвалення рішень в Ізраїлі щодо потенційної відповіді на масовану атаку з боку Ірану.

Фото: c-span.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-