Президентка Грузії назвала «путінською акцією» мітинг правлячої партії у Тбілісі

Президентка Грузії назвала «путінською акцією» мітинг правлячої партії у Тбілісі

Укрінформ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала «путінською акцією» сьогоднішній мітинг у Тбілісі правлячої партії «Грузинської мрії», яка просуває скандальний законопроєкт.

Як передає Укрінформ, свою думку вона виклала у соцмережі Х.

«Вчора, 15-й день масових спонтанних протестів проти «російського закону» та за європейське майбутнє Грузії. Сьогодні «путінська акція», для якої держслужбовців автобусами привезли до Тбілісі, щоб аплодувати рішенням правлячої партії. Справжня Грузія - це вільна Грузія!Європейська Грузія!», - написала Зурабішвілі.

NewsGeogia додає, що у партії влади називають сьогоднішній захід «всенародними зборами». Головна мета – продемонструвати, що більшість суспільства підтримує законопроєкт про «іноагентів» та інші спірні ініціативи, які, за оцінками критиків, віддаляють країну від Європи.

Слід зазначити, що багатьох учасників цієї акції організовано привезли до столиці з регіонів.

За даними опозиційних ЗМІ, держслужбовців примушували бути присутніми на акції. «Грузинська мрія» обіцяла, що до мітингу приєднається щонайменше 100 тисяч людей. За даними фактчекерів, у вчорашній акції з вимогою відкликання законопроекту про «іноагентів» брали участь до 107 тисяч осіб. Усі вони прийшли за власним бажанням без додаткової мобілізації.

Читайте також: У Грузії комітет парламенту підтримав законопроєкт про «іноагентів»

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня парламент Грузії затвердив закон про «іноагентів» у першому читанні. Документ підтримали 83 депутати, жоден не проголосував проти.

Згідно з законопроєктом, організаціями, які представляють інтереси «іноземної сили», є непідприємницькі (некомерційні) юридичні особи; мовники; власники ЗМІ, джерелом понад 20% від загального прибутку яких протягом календарного року є «іноземна сила». Через повторне ініціювання законопроєкту на початку квітня цього року в Тбілісі проходять акції протестів. Критики вважають законопроєкт аналогом ухваленого у 2012 році в Росії законодавства про «іноземних агентів».

Розгляд документу у другому читанні запланований на вівторок, 30 квітня.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-