Назвали трьох кандидатів на посаду Генерального секретаря Ради Європи

Назвали трьох кандидатів на посаду Генерального секретаря Ради Європи

Укрінформ
Комітет міністрів вирішив подати на розгляд Парламентської асамблеї Ради Європи три кандидатури на посаду Генерального секретаря. Вони були представлені урядами Бельгії, Естонії та Швейцарії.

Прізвища кандидатів фігурують у пресрелізі, який отримав Укрінформ.

«Проконсультувавшись з представниками Парламентської Асамблеї у Спільному комітеті та провівши співбесіду з трьома кандидатами на цьому засіданні, Комітет міністрів визначив 3 кандидатури», - йдеться в документі.

Це - Ален Берсе, колишній президент Швейцарської Конфедерації, та очільник Федерального департаменту внутрішніх справ Індрек Саар, багаторічний член естонської делегації в ПАРЄ, а також бельгієць Дідьє Рейндерс – нинішній комісар ЄС з питань юстиції.

Парламентська асамблея обиратиме наступного Генерального секретаря під час своєї літньої частини сесії, що відбудеться з 24 по 28 червня цього року.

Станом на зараз Генеральним секретарем РЄ є хорватська політикиня Марія Пейчинович-Бурич. Вона була обрана на цю посаду в 2019 році.

Читайте також: Зеленський провів зустріч із генсеком Ради Європи та головуючою в Комітеті міністрів РЄ

Як повідомляв Укрінформ, днями у Києві відкрили Офіс Реєстру збитків, завданих російською агресією. Відкриття відбулося за участі генеральної секретарки Ради Європи Пейчинович-Бурич.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-