Зеленський провів зустріч із генсеком Ради Європи та головуючою в Комітеті міністрів РЄ

Зеленський провів зустріч із генсеком Ради Європи та головуючою в Комітеті міністрів РЄ

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич та головуючою в Комітеті міністрів Ради Європи міністеркою закордонних справ Ліхтенштейну Домінік Гаслер.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Президента.

Глава держави під час зустрічі відзначив важливість заснування під егідою Ради Європи Реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації, та відкриття сьогодні відповідного офісу в Києві.

“Дякую за значний прогрес на шляху до того, щоб Реєстр збитків почав ефективно функціонувати. Важливо, що вже скоро українці зможуть подавати відповідні заяви безпосередньо в Києві”, – зазначив Зеленський.

Відео: Телеграм Володимира Зеленського

Співрозмовники обговорили посилення співпраці України та Ради Європи в питанні заснування спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності винних у злочині агресії проти Української держави, зокрема в межах відповідної Core Group, до якої вже увійшли понад 40 держав.

Президент поінформував Пейчинович-Бурич та Гаслер про зусилля та ініціативи України щодо повернення незаконно депортованих Росією українських дітей.

Сторони домовилися активізувати співпрацю щодо створення відповідного міжнародно-правового інструменту.

Читайте також: Генсек Ради Європи та глава МЗС Ліхтенштейну відвідали Київщину

Як повідомляв Укрінформ, Офіс Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України, офіційно відкрили у Києві.

Офіційний вебсайт міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України, запрацював 4 березня. Реєстр збитків є першим компонентом міжнародного компенсаційного механізму, який включатиме також комісію з розгляду заяв та компенсаційний фонд.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-