Прем'єр Гаїті подає у відставку

Прем'єр Гаїті подає у відставку

Укрінформ
Прем’єр-міністр Гаїті Аріель Анрі піде у відставку, щойно у країні призначать перехідну раду і тимчасову заміну.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву політика, передає Укрінформ. 

«Уряд, який я очолюю, піде у відставку відразу після створення (перехідної - ред.) ради. Я хочу подякувати гаїтянському народу за надану мені можливість. Я прошу всіх гаїтян зберігати спокій і робити все можливе, щоб мир і стабільність повернулися якомога швидше», - заявив Анрі.

Напередодні регіональні лідери зустрілися на Ямайці, щоб обговорити рамки політичного переходу, який США минулого тижня назвали «прискореним» шляхом створення президентської ради на тлі спроб озброєних банд скинути уряд.

За правління Анрі озброєні банди значно збільшили свої статки і вплив, що змусило його наприкінці лютого вирушити до Кенії, щоб заручитися її підтримкою місії безпеки за підтримки ООН.

Однак за його відсутності конфлікт різко загострився, і Анрі опинився на американській території Пуерто-Рико, а регіональні лідери закликали до якнайшвидшої зміни влади.

Читайте також: У Гаїті банди напали на урядові установи в Порт-о-Пренсі - ЗМІ

Як повідомлялося, 1 березня в кількох районах столиці Гаїті Порт-о-Пренс сталася стрілянина, кілька бандитських угруповань домовилися про спільні дії з метою усунення прем'єр-міністра Аріеля Анрі. Унаслідок дій бандитських груп сотні ув'язнених втекли з Національної в'язниці Гаїті у столиці Порт-о-Пренс.

3 березня уряд Гаїті оголосив надзвичайний стан і запровадив комендантську годину після масштабної втечі ув’язнених.

Столиця Гаїті Порт-о-Пренс перебуває в облозі після того, як злочинні угруповання взяли під контроль більшу частину міста.

Фото: Nicolas Landemard/Anadolu Agency/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-