У Гаїті банди напали на урядові установи в Порт-о-Пренсі - ЗМІ

У Гаїті банди напали на урядові установи в Порт-о-Пренсі - ЗМІ

Укрінформ
Столицю Гаїті накрила хвиля скоординованих бандитських нападів на правоохоронні органи та державні установи, які лідер банди Джиммі Шерізьє назвав спробою повалити уряд прем'єр-міністра Аріеля Генрі.

Про це повідомляє Abc News, передає Укрінформ.

Увечері 8 березня гаїтянські банди напали на кілька урядових будівель у центрі Порт-о-Пренса. Джерело в правоохоронних органах, яке брало участь у сутичках, повідомило, що напад був скоординованим і швидким, різні групи одночасно атакували кілька урядових будівель, включаючи президентський палац, Міністерство внутрішніх справ і штаб-квартиру поліції західного округу Гаїті, який включає Порт-о-Пренс.

Джерело повідомило, що, за попередніми даними, було вбито близько 10 бойовиків. Про втрати серед поліцейських не повідомляється.

Президентський палац не займав жоден гаїтянський президент відтоді, як у липні 2021 року було вбито президента Джовенеля Мойзе. Потужний землетрус 2010 року зруйнував значну частину комплексу. Однак він залишається символом федерального управління Гаїті і перебуває під цілодобовою охороною.

За даними CNN, озброєні люди також напали на дві поліцейські дільниці поблизу Національного палацу Гаїті, спаливши їх, звільнили тисячі ув'язнених з двох в'язниць. Шерізьє попередив про "громадянську війну, яка закінчиться геноцидом", якщо прем'єр-міністр не піде у відставку.

Профспілка гаїтянських поліцейських "Synapoha" закликала всіх співробітників поліції посилити поліцейські дільниці, а керівництво - надати адекватну підтримку всім підрозділам.

Читайте також: Кенія відправить на Гаїті своїх поліцейських для боротьби з бандами

У п'ятницю в ООН заявили, що поліція "змогла відбити скоординовані бандитські напади на ключові об'єкти інфраструктури, зокрема аеропорт".

Лікарні також стали мішенню для бандформувань. За словами представника служби цивільного захисту Порт-о-Пренса, лише одна державна лікарня все ще працює в столичному районі Порт-о-Пренса.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Гаїті до 3 квітня продовжив дію надзвичайного стану і комендантської години в нічний час.

Фото: Giles Clarke/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-