Столиця Гаїті знаходиться в облозі - МОМ

Столиця Гаїті знаходиться в облозі - МОМ

Укрінформ
Столиця Гаїті Порт-о-Пренс знаходиться в облозі після того, як злочинні угруповання взяли під контроль більшу частину міста.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW із посиланням на дані Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Понад 360 000 гаїтян стали внутрішньо переміщеним особами через насильство з боку бандитських угруповань, повідомили в МОМ.

«Гаїтяни не можуть вести гідне життя. Вони живуть у страху, і з кожним днем, з кожною хвилиною ця ситуація продовжується, травма поглиблюється. Люди, які живуть у столиці, замкнені, їм нікуди йти. Столиця оточена озброєними групами та небезпекою. Це місто в облозі», – заявив голова МОМ в Гаїті Філіп Браншат.

Тим часом аеропорт у Порт-о-Пренсі залишився закритим, а головний морський порт, через який в країну надходить продовольство, призупинив роботу у четвер після повідомлення про пограбування.

«Якщо ми не зможемо отримати доступ до цих контейнерів із їжею, Гаїті незабаром голодуватиме», – вважають у Корпусі Милосердя. 

Водночас посольство США у Гаїті у неділю заявило про вивезення додаткового персоналу відомства через посилення бандитизму у столиці країни.

Читайте також: У Гаїті банди напали на урядові установи в Порт-о-Пренсі - ЗМІ

«Посилення бандитського насильства в районі посольства та аеропорту призвело до того, що Державний департамент США прийняв рішення організувати від’їзд додаткового персоналу посольства. Посольство США у Гаїті залишається відкритим», – йдеться у заяві дипвідомства у соцмережі Х

Як повідомлялося, 1 березня в кількох районах столиці Гаїті Порт-о-Пренс сталася стрілянина, кілька бандитських угруповань домовилися про спільні дії з метою усунення прем'єр-міністра Аріеля Анрі. Унаслідок дій бандитських груп сотні ув'язнених втекли з Національної в'язниці Гаїті у столиці Порт-о-Пренс.

3 березня уряд Гаїті оголосив надзвичайний стан і запровадив комендантську годину у спробах приборкати насильство після масштабної втечі ув’язнених.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-