росія залишається ізольованою в ОБСЄ – посол США

росія залишається ізольованою в ОБСЄ – посол США

Укрінформ
Організація з безпеки й співробітництва в Європі продовжує бути корисним міжнародним інструментом попри «проблемне» членство в ній росії, активність якої в ОБСЄ зараз є ізольованою.

Про це заявив у п’ятницю під час телефонного брифінгу постійний представник США при ОБСЄ посол Майкл Карпентер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, росія є проблемною як держава-член, але до нинішнього моменту ми успішно ізолювали її в рамках ОБСЄ», - зауважив представник США.

Він додав, що ОБСЄ все ж служить корисній меті і має для цього щонайменше три діючих компоненти.

«По-перше, ОБСЄ – це форум, де 57 країн сидять за столом, обговорюють і в кращому випадку узгоджують спільні декларації про те, як просувати наші спільні інтереси», - зауважив Карпентер.

У цьому зв’язку він підкреслив, що російська делегація відчуває себе ізольованою в межах цього форуму, оскільки жодна з країн не виступає на захист агресії рф, а 45 із них прямо засудили вчинки кремля.

Другий компонент – це польові місії ОБСЄ в Центральній Азії та Східній Європі, включно з Україною, які становлять не меншу користь від діяльності Організації. Вони є цінними в усіх аспектах – від підтримки боротьби з проявами торгівлі людьми, посилення політичної довіри, до утилізації зброї в постконфліктних країнах та боротьби з гендерним насильством.

Третій компонент, за словами дипломата, це автономні інституції ОБСЄ, які також мають свою користь.

Тож, як підкреслив американський посол, ОБСЄ продовжує бути корисною організацією для підтримання безпеки й співробітництва в Європі, а її діяльність відповідає інтересам демократії. Натомість росія як держава-член цієї організації продовжує перебувати в ізоляції, насамперед на рівні прийняття колективних рішень, наголосив Карпентер.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Для експорту зерна з портів потрібна міжнародна місія ВМС

Як повідомляв Укрінформ, після консультацій з Україною 45 держав-учасниць ОБСЄ знову задіяли «московський механізм». Він передбачає документування експертами порушень прав людини, міжнародного гуманітарного права, а також можливих воєнних злочинів та злочинів проти людства, скоєних військами рф за підтримки білорусі на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-