ФАТХ і ХАМАС висловили готовність до примирення - МЗС Китаю

ФАТХ і ХАМАС висловили готовність до примирення - МЗС Китаю

Укрінформ
Конкуруючі за лідерство в Палестині рухи ФАТХ та ХАМАС на консультаціях у Пекіні висловили політичну волю до примирення задля досягнення палестинської єдності.

Про це на брифінгу заявив офіційний представник МЗС КНР Лінь Цзянь, передає кореспондент Укрінформу.

«На запрошення китайської сторони представники Палестинського національно-визвольного руху (ФАТХ) та Групи ісламського опору (ХАМАС) кілька днів тому прибули до Пекіна для поглибленого та відвертого діалогу про внутрішньопалестинське примирення», - сказав Лінь.

Він зазначив, що у столиці Китаю сторони обговорили багато конкретних питань і досягли прогресу.

«Вони погодилися продовжити переговори, щоб якнайшвидше досягти палестинської солідарності та єдності», - повідомив дипломат.

Читайте також: З Гази до Єгипту втекли до 100 тисяч палестинців - посол

Нагадаємо, два найбільші палестинські рухи, які претендують на лідерство в Палестині, не можуть залагодити політичні суперечки після того, як бойовики ХАМАС вигнали ФАТХ із Сектора Гази в короткій війні у 2007 році, що є перешкодою для формування єдиного палестинського уряду, який представлятиме інтереси всіх палестинців.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен, який перебуває в Саудівській Аравії, зустрівся в Ер-Ріяді в понеділок з міністрами закордонних справ цієї країни, ОАЕ, Катару, Єгипту та Йорданії, а також з генеральним секретарем Організації визволення Палестини Хусейном Аль-Шейхом.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-