Кримчани за «дискредитацію армії РФ» заплатили за два роки ₴10,7 мільйона штрафів - правозахисники

Кримчани за «дискредитацію армії РФ» заплатили за два роки ₴10,7 мільйона штрафів - правозахисники

Укрінформ
Мешканці тимчасово окупованого Криму за "дискредитацію ЗС РФ" заплатили за два роки близько 25 млн рублів (понад 10,7 млн грн) штрафів.

Про це повідомляє правозахисна організація "Кримський процес" у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Близько 25 мільйонів рублів штрафів заплатили кримчани за "дискредитацію російської армії". Таких висновків можна дійти на підставі даних "Кримського процесу", який нарахував 630 обвинувальних рішень за два роки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розмір штрафу коливається від 30 до 50 тисяч рублів (до 21 тисячі грн). Якщо помножити на кількість судових постанов, то вийде загалом від 18,9 до 31,5 млн руб. (до 13,4 млн грн).

"Це тільки прямий і очевидний матеріальний збиток, задокументований рішеннями місцевих судів. Але переслідування за "дискредитацію" — це не тільки штраф. Це "маски-шоу" рано вранці, обшук із вилученням телефонів і ноутбуків, хейтинг у соціальних мережах, звільнення з роботи та інші принади "правової толерантної держави", - повідомили правозахисники.

Читайте також: «Суд» у Криму оштрафував правозахисницю Зудієву за «зловживання свободою інформації»

В організації зауважили, що ці дані також свідчать про масштаби переслідування значної групи цивільного населення через ідеологічні розбіжності, що "має всі ознаки злочину проти людяності".

"156 кримських і російських суддів, які брали активну участь у цих процесах, уже встановлені й нестимуть відповідальність у рамках Міжнародного трибуналу", — додали правозахисники.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у Криму окупанти порушили майже 700 справ за «дискредитацію армії РФ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-