«Суд» у Криму оштрафував правозахисницю Зудієву за «зловживання свободою інформації»

«Суд» у Криму оштрафував правозахисницю Зудієву за «зловживання свободою інформації»

Укрінформ
Підконтрольний Росії «суд» у тимчасово окупованому Сімферополі оштрафував правозахисницю та журналістку Лутфіє Зудієву на 2 тисячі російських рублів за «зловживання свободою масової інформації».

Про це вона повідомила «Кримській солідарності», передає Укрінформ.

«Суд визнав мене винною, призначив штраф у розмірі 2000 рублів і вказав, що мої аргументи і докази - це спроба уникнути адміністративної відповідальності. Я в суді наполягала на тому, що співробітники Центру протидії екстремізму підійшли до вивчення матеріалів адміністративної справи дуже формально та склали її із грубими порушеннями. Я вважаю, що навіть із погляду доказової бази є серйозні порушення», – сказала Зудієва.

За її словами, вона продовжить займатися журналістською та правозахисною діяльністю, оскільки вважає, що у її діях відсутні порушення чинного законодавства РФ.

Зазначається, що захист готує апеляційну скаргу.

Читайте також: Вийшов на свободу кримський політв'язень Кремля Рефат Алімов

Як повідомлялося, у Джанкої 22 лютого російські силовики провели обшук у кримської журналістки та правозахисниці Лутфіє Зудієвої. Її звинуватили у «зловживанні свободою масової інформації» за репости матеріалів Радіо Свобода без маркування медіа як іноагенту.

Як повідмовляв Укрінформ, у березні підконтрольний РФ Київський районний суд у Сімферополі оштрафував Луфтіє Зудієву на 2500 рублів.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-