СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Укрінформ
Служба безпеки України затримала помічника народного депутата Нестора Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму.

Про це СБУ повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні росгвардії у тимчасово захопленому Криму. За матеріалами справи, цей зловмисник відповідав за юридичні аспекти оборудки. Зокрема, він займався укладанням договору із структурами росгвардії на охорону підконтрольної нардепу елітної нерухомості в Криму», – йдеться у повідомленні.

Таким чином, інформує СБУ, всього за 3 місяці на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів. Призначення платежів – надання «послуг воєнізованої охорони» об’єктів народного депутата на території півострова.

Читайте також: СБУ затримала колишнього нардепа-«регіонала» при спробі втечі з України

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2023 року за матеріалами Служби безпеки України народному депутату Нестору Шуфричу оголосили підозру у державній зраді, а на початку лютого 2024 року - ще одну підозру – за фінансування Росгвардії в тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: Росгвардійця, що у Гостомелі утримував цивільних у підвалі, заочно засудили до 11 років тюрми

За результатами проведених заходів слідчі та оперативники СБУ затримали бізнес-партнера Шуфрича та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-