Rheinmetall купує контрольний пакет акцій автовиробника у Румунії

Rheinmetall купує контрольний пакет акцій автовиробника у Румунії

Укрінформ
Німецька компанія Rheinmetall купує контрольний пакет акцій провідного румунського виробника автотехніки Automecanica Mediaș, що сприятиме зміцненню оборонних можливостей ЄС і НАТО на сході Європи.

Про це повідомляється на сайті Rheinmetall, передає Укрінформ.

«Через Rheinmetall Landsysteme GmbH Група буде володіти 72,5% акцій компанії, яка працюватиме в Румунії під назвою Rheinmetall Automecanica SRL. Решта акцій компанії залишаться в приватних руках. Контрактна угода ще потребує затвердження відповідними державними органами, перш ніж вона набуде чинності», – йдеться у пресрелізі.

У середньостроковій перспективі Rheinmetall оцінює річний потенціал продажів новопридбаної компанії приблизно в 300 мільйонів євро.

«Приєднання Automecanica Mediaș до сім’ї Rheinmetall знаменує собою ще одну важливу віху в нашій стратегії зміцнення присутності Групи в Центральній Європі, що, своєю чергою, сприяє зміцненню оборонних можливостей ЄС і НАТО на сході Європи», – сказав виконавчий директор Rheinmetall Армін Паппергер.

Читайте також: Спільне виробництво бронетехніки України з Rheinmetall - експерт прогнозує більш як 5 машин щомісяця

Зазначається, що підприємство у румунському місті Медіаш відіграватиме ключову роль в обслуговуванні бойових машин західного виробництва в Україні та забезпечуватиме матеріально-технічну підтримку. «Присутність Rheinmetall у Румунії означає, що сили, розгорнуті на східному фланзі НАТО, зможуть розраховувати на коротший час реагування та надійніші ланцюжки постачання», — йдеться у повідомленні.

На потужностях виробника надалі планують обслуговувати та модернізувати шасі зенітних систем.

Rheinmetall вже має свої представництва в двох інших країнах на східному фланзі НАТО, Угорщині та Литві. Крім того, у грудні 2023 року Румунія надала Rheinmetall велике замовлення на системи протиповітряної оборони на 328 мільйонів євро.

Automecanica Mediaș є виробником спеціальних автомобілів, збірних вантажівок і причепів для цивільного та військового ринку. Rheinmetall співпрацює з Automecanica з 2022 року, коли обидва партнери об’єднали зусилля, щоб управляти підприємством з технічного обслуговування та ремонту військової техніки в Сату-Маре, Румунія.

Читайте також: Не лише Rheinmetall: сервісний центр в Україні будує ще одна німецька оборонна компанія

Як повідомляв Укрінформ, виробники зброї у ФРН заперечили міністру оборони Борису Пісторіусу, який пояснив дефіцит з постачанням військових матеріалів Україні повільністю їх виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-