Астрономи виявили новий тип зірки в «серці» Чумацького Шляху

Астрономи виявили новий тип зірки в «серці» Чумацького Шляху

Фото
Укрінформ
Міжнародна група астрономів виявила новий тип зірки, що знаходиться поблизу центру нашої галактики Чумацький Шлях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Вчені дали виявленій 21 червоній зірці прізвисько «старі курці», оскільки спостерігали, як вони «випускають дим» у вигляді хмар газу.

Зазначається, що ці зірки є різновидом червоних гігантів, які утворюються на стадії вмирання зірок середнього розміру, таких як наше Сонце, після того, як у них закінчився водень для ядерного синтезу.

Астрономи з Великої Британії, Чилі, Південної Кореї, Бразилії, Німеччини та Італії зробили своє новаторське відкриття після моніторингу майже мільярда зірок в інфрачервоному світлі під час 10-річного огляду нічного неба.

Фото: RAS
Фото: RAS

Їм у цьому допоміг британський телескоп Visible and Infrared Survey Telescope (VISTA), який знаходиться в обсерваторії Серро-Параналь в чилійських Андах.

Читайте також: Hubble виявив яскраву групу галактик, що «об'єдналися» навколо чорної діри

Крім «старих курців», команда астрономів також виявила 32 новонароджені зірки, відомі як протозірки, на яких спостерігаються екстремальні спалахи протягом місяців, років або десятиліть у рамках формування нової сонячної системи.

Як повідомляв Укрінформ, дослідження, проведене британськими астрономами, показало, що наші уявлення про кольори планет Нептун і Уран були хибними, а обидві планети-гіганти мають схожі відтінки зеленувато-блакитного.

Перше фото: Denis Degioanni / Unsplash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-