Хакери зламали захист Київстар через обліковий запис працівника - президент компанії

Хакери зламали захист Київстар через обліковий запис працівника - президент компанії

Укрінформ
Президент компанії "Київстар" Олександр Комаров заявив, що російські хакери змогли пробити кіберзахист оператора через скомпрометований обліковий запис одного з працівників.

Про це Комаров заявив в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає коресмпондент Укрінформу.

"Потрібно визнати, що ця атака пробила наш захист. Це сталося, оскільки було скомпрометовано обліковий запис одного зі співробітників. Ворог зміг потрапити всередину інфраструктури компанії. Щодо цього ведеться слідство", - сказав президент компанії.

Водночас він зауважив, що в будь-якій організації можуть бути люди, які "умовно наводять російські ракети або віддають свої паролі, тому що добре працює соціальний інжиніринг".

Він запевнив, що компанія використовувала для захисту від кіберзагроз найсучасніші технології. За словами керівника, від початку повномасштабного вторгнення Київстар відбив близько 500 кібератак.

Читайте також: Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему на тлі збою у Київстарі

Як повідомляв Укрінформ, вранці 12 грудня мережа зв’язку Київстару зазнала потужної хакерської атаки, що стала причиною технічного збою, у результаті якого стали тимчасово недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет.

Відповідальність за атаку взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань.

Станом на 18.00 13 грудня спеціалісти телекомоператора"Київстар" розпочали включення голосового зв`язку по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-