У Китаї успішно випробували надшвидкісний потяг на магнітній підвісці

У Китаї успішно випробували надшвидкісний потяг на магнітній підвісці

Відео
Укрінформ
У Китаї група дослідників успішно провела перше в країні випробування повнорозмірного прототипу надшвидкісного потяга на магнітній підвісці (левітації, маглев), здатного розвивати швидкість до 1 тисячі кілометрів на годину.

Про це повідомляє державне телебачення CGTN, передає Укрінформ.

Потяг на магнітній підвісці, розроблений компанією CASIC (China Aerospace Science and Industry Corporation), призначений для перевезення пасажирів і вантажів зі швидкістю 1000 км/год або навіть швидше в спеціальній низьковакуумній трубі. Розробники вважають, що в майбутньому його використовуватимуть для пересування між кластерами мегаполісів.

Випробування проводилось на швидкості 623 км/год за звичайних атмосферних умов, без вакууму, на півночі Китаю в місті Датун, провінція Шаньсі, де збудована експериментальна траса для експериментів із надпровідною магнітною підвіскою.

За словами учасників проєкту, експеримент попередньо підтвердив наукову раціональність конструкції такого надшвидкісного потяга.

Читайте також: Компанія Маска почала повномасштабні випробування Hyperloop

Для досягнення максимальної швидкості та перевірки надійності роботи всіх систем дослідницька група планує провести додаткові випробування.

На сьогодні Китай використовує швидкісні потяги з максимальною швидкістю 350 км/год.

Як повідомляв Укрінформ, Державне космічне управління КНР та Академія наук Китаю спільно опублікували глобальні кольорові зображення Марса, отримані за допомогою орбітального апарату «Тяньвень-1».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-