Китай представив новий військовий безпілотник, який може нести понад дві тонни ракет

Китай представив новий військовий безпілотник, який може нести понад дві тонни ракет

Фото, відео
Укрінформ
Влада Китаю представила створений у країні військовий безпілотний літальний апарат (БПЛА), дальність дії якого становить понад 10 тис. км.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Дрон Wing Loong-3 вперше продемонстрували китайським та закордонним ЗМІ у неділю, за два дні до відкриття найбільшого в Китаї авіаційного шоу у провінції Гуандун на півдні країни.

Китайські мережеві ЗМІ повідомляють, що цей апарат, який може використовуватися як для розвідки, так і для бойових операцій, здатний нести понад дві тонни ракет.

Згідно з цими повідомленнями, значні удосконалення порівняно з більш ранніми моделями ставлять цей БПЛА в один ряд із провідними у світі американськими дронами.

На думку спостерігачів, Китай прагне продемонструвати розширений масштаб своїх військових операцій Сполученим Штатам в умовах напруженості, що триває, в Тайванській протоці та Південно-Китайському морі.

Один із китайських журналістів заявив NHK, що такі зразки озброєння зміцнюють національну безпеку Китаю. Він сказав, що китайські технології зрівняються з американськими за п'ять-шість років.

Читайте також: Дальність 1000 кілометрів: Укроборонпром планує завершити анонсовану розробку до кінця року

Як повідомляв Укрінформ, компанія з розробки та виробництва безпілотних літальних апаратів "Укрспецсистемс" представила новий безпілотник "Шарк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-