Проект парку сонячної енергії у Зоні відчуження презентують на Expo-2017 - Зубко

Проект парку сонячної енергії у Зоні відчуження презентують на Expo-2017 - Зубко

Укрінформ
Україна на міжнародній спеціалізованій виставці Expo-2017, що пройде у Казахстані і буде присвячена альтернативній енергетиці, шукатиме інвесторів для будівництва парку сонячної енергії у Зоні відчуження. 

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. 

"На Expo-2017, що буде присвячена альтернативній енергетиці, однією з пропозицій України стане залучення інвестицій у Зону відчуження. Уряд ухвалив рішення, що передача в оренду державного майна, розташованого у Зоні, здійснюватиметься з урахуванням понижуючого коефіцієнта на вартість оренди. Можливо, з’являться інвестори, які захочуть не лише облаштувати парк сонячної енергії", - сказав Зубко. 

Він переконаний, що це дасть можливість поступово перетворити Зону відчуження на зону інвестиційної привабливості. 

"Тут збереглися надпотужні електричні мережі, розраховані на можливість додаткового приєднання генерації. У «Зоні» є поля, проліски – і все це дає можливість облаштування парку сонячної генерації. Поки землі не можуть використовуватися для сільського господарства, але можливість використання під сонячну енергію є", - зазначив віце-прем'єр. 

Він розповів, що 10-кілометрова Зона навколо станції буде закрита ще дуже довгий час. 

"У межах 30-кілометрової зони буде відокремлена та частина, яка була дійсно уражена, вона також буде закрита у зв’язку з високим радіаційним фоном. На безпечній території збудують заповідник. Остап Семерак (міністр екології та природних ресурсів України - ред.) над цим працює", - додав Зубко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-