Математик розробив унікальний «навчальний» шолом для снайперів

Математик розробив унікальний «навчальний» шолом для снайперів

Фото
Укрінформ
Математик Олексій Рубанов створив шолом для снайперів, що реагує на нервові імпульси людини, яка готується вистрілити в мішень.

Про це повідомляє Фокус.

Вченому знадобилися 8 років вивчення мозку.

Автор розробки пояснив, що снайперський шолом реагує на нервові імпульси людини, який готується вистрілити в мішень. Для того, щоб влучити, необхідно зайняти зручну позицію перед пострілом, затримати дихання, правильно дивитися в приціл. Як тільки снайпер правильно зробить зазначені кроки, на шоломі спалахує синій маячок, що сповіщає про те, що підготовка пройшла успішно і можна натискати на курок.

«Є rool-skill — правила і навички, ви формуєте їх для себе самі. А є мета-skill і мета-roll — тобто правила формування правил. І є навичка для навчання новим навичкам. Наша система покращує мета-skill, тобто вчить вас навчатися новим навичкам», - пояснює розробник.

Технологія навчання снайперів розроблена на основі досліджень, які були проведені у Мічиганському університеті. Проте, створена для українського Міноборони унікальна розробка поки що не знайшла застосування в Україні, проте була успішно випробувана чилійськими Збройними силами, а також оцінена арабськими військовими.

Рубанов розповів, що заявить про свою розробку у Міністерство оборони України ще раз. За необхідності пробну версію покращить - смерть близьких друзів на сході нашої країни не дозволяє йому здаватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-