Зеленська і дружина прем'єра Британії відвідали у Лондоні Центр вивчення вибухових травм

Зеленська і дружина прем'єра Британії відвідали у Лондоні Центр вивчення вибухових травм

Фото
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська і дружина прем'єр-міністра Великої Британії Акшата Мурті відвідали Центр вивчення вибухових травм в Імперському коледжі Лондона.

Про це дружина Президента України повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Центр вивчення вибухових травм в Імперському коледжі Лондона працює вже 13 років, причому кошти на нього дав свого часу Королівський британський легіон. Військовим було важливо знати, як боротися з вибуховими травмами, а головне, як відновлювати після них людей для повноцінного життя. У центрі ознайомилась із кількома інновативними технологіями, які тут застосовують для реабілітації людей з ампутованими кінцівками", - розповіла Зеленська.

За її словами, у Центр вивчення вибухових травм нині ці проблеми розв’язують понад 50 фахівців із біоінженерії, фізики, наук про мозок, хірургів. А торік – на тлі російського вторгнення в Україну – тут з’явився ще й Центр дитячої вибухової травми.

За її словами, студенти Кембриджу розказали, як досліджують ходу та працюють із протезуванням для середовища з низьким рівнем ресурсів. Тут є і 3D-принтери, на яких виготовляють протези.

"Не треба розповідати, наскільки цей досвід важливий для України. Кожен день російського вторгнення приносить нові вибухові травми, понад 20 тисяч українців потребують протезів. Вдячна дружині Прем’єр-міністра Великої Британії Акшаті Мурті за її запрошення відвідати цей передовий центр", - підкреслила Зеленська.

Читайте також: У Лондоні Зеленська зустрілася із Сунаком та його дружиною

Вона зазначила, що Україна розвиває медичне партнерство зі світом саме для того, щоб залучати весь можливий досвід порятунку людей, обов’язково буде в ньому і британський внесок.

Як повідомляв Укрінформ, у ході візиту до Лондона Зеленська провела зустрічі із главою МЗС Великої Британії Девідом Кемероном, міністром з питань охорони здоров’я і соціального захисту Вікторією Аткінс, королевою Каміллою та Прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком і його дружиною Акшатою Мурті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-