УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (16 - 22 лютого 2024 року)

УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (16 - 22 лютого 2024 року)

Укрінформ
У період з 16 по 22 лютого Укрінформ усебічно висвітлював події на Мюнхенській безпековій конференції, тему відбудови українських міст та ситуацію на польському кордоні. 

16-18 лютого відбулася 60-та ювілейна Мюнхенська безпекова конференція, яка є міжнародною платформою для обговорення проблем безпеки. Українська делегація на Мюнхенській безпековій конференції брала участь в обговореннях та дискусіях на вищих рівнях, увага була сконцентрована на питаннях безпеки, євроатлантичної інтеграції, НАТО.

Президент України Володимир Зеленський у виступі на конференції окреслив 5 кроків для  досягнення ключової цілі - знищення джерела воєн та дестабілізацій.

Журналісти Укрінформу перебували на полях заходу, оперативно та всебічно висвітлювали подію. Серед низки контенту - новинні матеріали, коментарі, стріми з місця події, аналітичні матеріали, а також ексклюзиви - відеоінтерв’ю з українськими політиками та урядовцями. Зокрема, з віцепрем'єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгою Стефанішиною, міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим, народними депутатами Євгенією КравчукОлексієм Гончаренком та іншими. Чи почули Президента України - у спеціальному підсумковому репортажі з Мюнхена.

Загалом, на UkriformTV було розміщено 23 інформаційні відеоповідомлення про Мюнхенську безпекову конференцію. З них 17 - власного виробництва. Також опубліковано 3 спеціальні репортажі. Ці відеоматеріали отримали понад 55 тисяч переглядів, показники щодо охоплення - майже 1,5 млн. 

ТОП-3 відео Укрінформу за переглядами:

Фото: Офіс Президента України
Фото: Офіс Президента України

Важливою подією, у звітний період, стало підписання Україною угод про гарантії безпеки з Німеччиною та Францією, у рамках Вільнюської декларації G7.

Однією гарячих тем - оборона Авдіївки. 18 лютого Сили оборони завершили вихід із Авдіївки. Оборона Авдіївки від російських загарбників тривала майже 10 років. Росія захопила Авдіївку ціною величезних втрат у техніці та людях. За 4 місяці активної фази боїв знищено більше 47 тис окупантів, 364 танки, 5 літаків та іншої техніки противника.

Укрінформ продовжив аналізувати проблему блокування пунктів пропуску на кордоні з Польщею роз’яснювати генезу конфлікту, його політичні та ідеологічні аспекти, а також, що це означає для українсько-польських відносин. Журналісти розбиралися, чому Україна – стала заручницею політичних процесів у Польщі та ЄС, чим конкретно невдоволені польські фермери, чи є провина України та чому уряд Туска не вирішує проблему.

Укрінформ продовжує інформувати своїх читачів і глядачів про зусилля щодо Формули миру Президента Володимира Зеленського. Одним з ключових пунктів є звільнення всіх полонених і депортованих, зокрема, викрадених українських дітей. Про те, як Україна формує міжнародну коаліцію для повернення дітей, яких викрала росія та відповідальність для причетних до незаконних депортацій - на сайті інформагентства.

Укрінформ продовжив висвітлювати тему відбудови українських міст, які зруйнувала росія. Це має бути масштабна модернізація – не лише зруйнованого, а усієї країни. Відбудовувати треба на якісно новому рівні – з “поглядом у майбутнє” та з урахуванням сучасних цивілізаційних стандартів і вимог. Такий лейтмотив Будівельного форуму “Енергоефективне відновлення України”, який висвітлювали журналісти агенції.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм
Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

“Якщо ви шукаєте найкращий в світі досвід у відбудові країни після війни, відновлення інфраструктури та промисловості, то найкращого місця, аніж Японія вам не знайти”, – неодноразово казав посол України в Японії Сергій Корсунський, який багато зробив і продовжує робити для заохочення японського бізнесу до інвестицій в Україну. Про японський досвід швидкої і якісної відбудови після масштабних руйнувань, так необхідний зараз Україні - у матеріалі закордонного журналіста Укрінформу.

Як вже відбудовується Баштанка, що на Миколаївщині, як мешканці міста відновлюють бізнес та допомагають Силам оборони, у репортажі кореспондентки Укрінформу.

Фактчекери Укрінформу продовжили спростовувати фейки російської пропаганди. Серед них - про “нужденність” українських ветеранів і погане ставлення держави до них, про “проросійських партизанів” в Україні та ін.

У період з 16 по 22 лютого, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 780 новин, 47 публікацій, 12 інтерв’ю та 17 матеріалів у рубриці “Експертиза”. 

Топ-5 матеріалів з найвищими показниками щодо переглядів:

З 16 по 22 лютого на сайті Укрінформу опубліковано ексклюзивні інтерв’ю: 

  • Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки і оборони України: Війна змінилася – хто опанує нові технології, той виграє. Про трансформацію діяльності РНБО впродовж останніх двох років, оновлення військового керівництва держави, ключові зміни у війні, причини сповільнення процесу надання партнерами збройної й фінансової допомоги, необхідність дочекатися результатів слідства у справах щодо тиску на журналістів, розвиток вітчизняного військово-промислового комплексу, наявність програми виробництва українських систем протиповітряної оборони.
  • Іван Федоров, начальник Запорізької ОВА: До 1 вересня в Запоріжжі будуть підземні школи. Про військових, оборону, зраду і зрадників, руйнування і відновлення, економіку, «гуманітарний скандал», про тих, хто все втратив і має починати з нуля.

  • Антон Дробович, голова Українського інституту національної пам’яті: Вважаю, що Революція Гідності – це ще не закінчений процес. Про те, як популяризувати українську історію в Україні і у світі, де врешті-решт буде розташоване національне меморіальне кладовище та як деколонізувати українські топоніми, щоб суспільство не сварилось.

  • Юрій Ігнат, речник Повітряних сил ЗСУ: Усю Росію засобами ППО перекрити неможливо. Про розвиток Повітряних силх України, чи здатна Росія захистити свою територію від ударів з боку України, як триває підготовка до отримання винищувачів F-16, скільки РФ має бойових літаків. 

  • Вадим Філашкін, начальник Донецької ОВА: На Донеччині наразі немає безпечних місць. Про те, скільки у наближених до фронту громадах залишається мешканців, як вони виживають, чи можуть отримати медичну допомогу, яка ситуація з евакуацією з регіону.

ТОП-5 матеріалів щодо найбільшої цитованості матеріалів Укрінформ: 

За результатами аналізу з використанням системи YouScan, загальна кількість посилань за звітний період — 16 949 (дані за попередні 7 днів - 13 754).

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період — понад 1,4 млн, перегляди — понад 3,1 млн, кількість взаємодій із сайтом — близько 8,2 млн.

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 859 новин. Редакція оперативної інформації випустила 564 новини (43 з яких - ексклюзиви), економічна редакція — 124 (з них 5 - ексклюзиви), регіональна — 383. Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 845 (у середньому щодоби - 121 новина). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 347 новин, 12 публікацій, 19 відео та 209 фото.

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 518 299 (попередній тиждень - 516 987), охоплення — понад 10,47 млн (попередні 7 днів - 9,6 млн).

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 16 по 22 лютого зробили 87 фоторепортажів, загалом опубліковано - 1 609 фотографії. За результатами аналізу з використанням системи YouScan, у період з 16 по 22 лютого світлини фотокореспондентів Укрінформу друкували у матеріалах The Guardian, CNN, The Wall Street Journal, Onet.

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 4 тисячі. Станом на 22 лютого 2024 їх - 853 тис.  (попередні показники - 849 тис). Переглядів відео на YouTube-каналі – 4,2 млн (попереднього тижня – 2,6 млн). Це, у середньому, - понад 600 тисяч щодоби (попереднього тижня - понад 370 тисяч щодоби). 

ТОП-3 відеоматеріалів Укрінформу за переглядами:

На Майдані пройшла хода у пам'ять про Небесну сотню – 81 тис 

В росії помер Навальний? – 21 тис 

В Іспанії застрелили Максима Кузьмінова, який перегнав гелікоптер з РФ в Україну – 15 тис 

У рамках проєкту “Влада inside”, вийшло ексклюзивне інтерв’ю з міністром юстиції України Денисом Малюською. Журналіст та генеральний директор Укрінформу Олексій Мацука розпитав про те, як українські юристи здобуватимуть перемоги у міжнародних судах у справах про відшкодування наслідків кремлівських злочинів, чи готова Україна мобілізувати ув'язнених та "умовно" засуджених, скільки ми витрачаємо на утримання російських полонених та який зиск маємо натомість.  Текстова версія - на сайті Укрінформу.

В ефірі “Самохвалов запитує” - розмова з народним депутатом, головою Комітету ВР з питань економічного розвитку  Дмитром Наталухою. Про бюджет, робочі місця,  стосунки влади та бізнесу, а також, що буде з Україною, якщо США не дасть коштів. Текстова версія - на сайті Укрінформу.

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Гостем чергової програми “Станція Краматорськ” став Ілля Ільяшенко з позивним “Смурф” – військовослужбовець 23-го загону морської охорони Держприкордонслужби, захисник Маріуполя. Теми розмови: початок повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року, особливості оборони Маріуполя та ведення бойових дій в облозі, російський полон та реабілітація, взаємини між цивільними й військовими, мобілізація та мотивація служити.  Текстова версія - на сайті Укрінформу.

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів Укрінформу по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про Укрінформ:

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій Укрінформу Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-