У країні катастрофічна нестача суддів - голова ВККС

У країні катастрофічна нестача суддів - голова ВККС

Укрінформ
Про це під час дискусії в Укрінформі на тему «Слідство без суду» заявив голова Вищої кваліфікаційній комісії суддів Роман Ігнатов.

За його словами, понад 3,5 роки в Україні не працювала Вища кваліфікаційна комісія суддів, за цей час багато суддів звільнилися, а жодного нового судді не призначено.

Ігнатов зазначив, що зараз ВККСУ проводить співбесіди з учасниками конкурсів, які були проведені за рішенням Вищої кваліфкомісії суддів від 4 квітня 2017 року.

«Уявіть, ще залишилися люди, які не передумали бути суддями, і вони приходять на співбесіди, які ми зараз проводимо, і рекомендуємо відповідних доброчесних суддів ВРП для розгляду і подальшого подання у разі погодження Президенту України. Тобто, ситуація у судах зараз катастрофічна. Наприклад, в апеляційних судах: у Сумському апеляційному судді – 4 судді (замість 25 – ред.). У Черкаському апеляційному суді - 10 суддів замість 30. У Апеляційному суді Харківської області замість 60 – 15 судів», - сказав Ігнатов.

Читайте також: За рік у відставку пішли 24 судді Верховного суду

Також він заявив, що міжнародні експерти, з якими вони зараз тісно співпрацюють, констатують, що головною проблемою суддівського корпусу України є недоброчесність суддів.

Як повідомлялося, голова ВС Станіслав Кравченко заявив, що нині судова система України працює на межі: кількість справ поступово збільшується, а кількість суддів поступово зменшується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-