Україна обговорює з Латвією можливості реабілітації дітей, повернутих з РФ - посол

Україна обговорює з Латвією можливості реабілітації дітей, повернутих з РФ - посол

Ексклюзив
Укрінформ
Україна обговорює з Латвією можливості реабілітації в цій країні українських дітей, повернутих з Росії на Батьківщину.

Про це посол України в Латвії Анатолій Куцевол розповів в інтерв'ю Укрінформу.

«Зараз наша ключова мета тут – зосередитися на можливості психологічної реабілітації в межах Латвії. Як можна допомогти дітям, які готові приїжджати в балтійську країну. Безумовно, це все інкогніто, тому що йдеться про персональні дані, життя кожної окремої дитини. Хотілося б повернути їх до нормального життя, щоб вони забули про ті свої страхи», – сказав Куцевол.

За його словами, такі обговорення є своєрідним продовженням конференції високого рівня «Війна Росії проти дітей», яка була проведена 31 січня – 1 лютого. Куцевол згадав, що, спілкуючись у дні проведення конференції, чув, як діти згадували іноді щось із періоду перебування в країні-агресорі, про що раніше не казали. «Це важко чути, але це ж і показник певної позитивної динаміки. У процесі реабілітації та в безпечних умовах вони видають деталі, які досі були приховані різними нашаруваннями», – зазначив посол.

Читайте також: Українських дітей держава повертає виключно в сімейні форми виховання - Лубінець

Він також підкреслив, що вже та конференція була поєднана з реабілітацією дітей. «Через це вони приїхали заздалегідь і пройшли відповідний курс, за що я дуже вдячний фундації "Дитяча лікарня" яка це робить на постійній основі», – сказав український дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці лютого у штаб-квартирі ООН у заході, присвяченому проблемі викрадення Росією українських дітей, узяли участь троє дітей, яких повернули з РФ на Батьківщину. Уповноважена Президента України з прав дитини Дар’я Герасимчук представила їх дипломатам в Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-