Львівська ОВА розірве меморандум і тендерні угоди з компаніями Гринкевича

Львівська ОВА розірве меморандум і тендерні угоди з компаніями Гринкевича

Укрінформ
Львівська ОВА розірве меморандум із БФ «HOPE.UA», а також будівельними компаніями, керівником яких є львівський бізнесмен Ігор Гринкевич, якого підозрюють в оборудках на ₴1,5 мільярда під час закупівлі одягу для ЗСУ.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Меморандум між ЛОВА та «HOPE.UA» буде розірвано в односторонньому порядку! Тендери з компаніями Гринкевича будуть переглянуті та розірвані!» - написав Козицький.

Ще напередодні голова ОВА зазначав, що не бачить причини розривати ці угоди, оскільки ще йде слідство у справі Гринкевича щодо закупівель для Міноборони, а HOPE.UA є достатньо великою та відомою благодійною організацією, і наразі до неї жодних претензій немає. Згідно з тристороннім меморандумом між Львівською ОВА, БО «Благодійний фонд «HOPE.UA», представником якого є Гринкевич, та Львівською облрадою планувалося шляхом реорганізації КЗ ЛОР «Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу» створити обласний центр соціальної реабілітації дітей. Реставраційно-ремонтні роботи на 70% мав профінансувати HOPE.UA, шляхом залучення коштів іноземних донорів, та на 30% - ЛОВА, шляхом залучення коштів з обласного бюджету.

Читайте також: Скандал з куртками для ЗСУ «здувся». Але комусь він був явно вигідний

«На жаль, тепер цей проєкт не вдасться реалізувати, оскільки підписант виявився нечесним на слово і руку. Якщо ми говоримо про підряди, які були з будівельними компаніями пана Гринкевича, які вже десятки років працюють не лише на Львівщині, а й по всій Україні, усі контракти, які були виконані, або не виконані, обов’язково будуть розірвані», - сказав у відеозверненні Козицький.

Зокрема йдеться про три тендерні угоди. Перша - школа-довгобуд у смт. Гірник, розпорядження про реконструкцію якої прийняли ще у 2016 році. Договір з компанією Гринкевича підписали у 2022 році. Компанія вже завершила роботи, і тепер ОВА чекає сертифікату від ДІАМ. Друга угода – школа-довгобуд у селі Черниця, реконструкцію якої почали ще у 2008 році. Угоду з компанією Гринкевича підписали минулого року. За 3,8 млн гривень замінили вікна, частково утеплили перекриття горища, щоб коробка будівлі банально не руйнувалась. Третя угода – будівництво центру безпеки громадян у селі Східниця. Договір був укладений у 2023 році, а наступного року вже планують відкриття.

Читайте також: Україна вперше законтрактувала турелі «ШаБля»

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони України ухвалило рішення про розірвання угод з компаніями львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича.

29 грудня працівники Держбюро розслідувань затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міноборони, який пропонував $500 тисяч високопосадовцю Головного слідчого управління ДБР. Зазначається, що хабар пропонувався за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній під час розслідування кримінального провадження.

У ДБР нагадали, що кілька місяців тому Бюро порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-