Україна вперше законтрактувала турелі «ШаБля»

Україна вперше законтрактувала турелі «ШаБля»

Укрінформ
Україна вперше законтрактувала роботизовані турелі «ШаБля».

Як передає Укрінформ, про це віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Фейсбуці.

«Технологічно посилюємо армію з Brave1 — держава вперше законтрактувала роботизовані турелі ШаБля», - заявив Федоров.

«ШаБля» - це куленепробивна автоматизована система під кулемети, що допомагає бійцям дистанційно знищувати ворога. Саме завдяки дистанційній роботі турель зберігає життя та здоровʼя кулеметників. «ШаБля» - це інновація і приклад зброї сучасної війни.

За словами Федорова, «розробка перейшла зі стартапу в сталий проєкт, який контрактує держава».

«Наша задача — допомагати створювати інновації, аби вони швидше доходили до поля бою, швидше застосовувались, ми отримували зворотний звʼязок і цих інновацій більшало. Ми повинні сіяти стартапи і давати молодим підприємцям створювати проєкти, які змінюють ситуацію на полі бою. Технології допомагають зберігати життя нашим воїнам і бути ефективними», - наголосив віцепрем’єр-міністр.

Федоров закликав громадян, у яких є розробки, що можуть змінити ситуацію на полі бою, долучатися до платформи Brave1 і отримати грант.

«Десятки проєктів кластера вже отримали державні контракти і, можливо, ваш наступний. Наближчайте перемогу власноруч», - додав віцепрем’єр-міністр.

Читайте також: В Україні розробляють проєкт з цифрового рекрутингу до ЗСУ - Федоров

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Міноборони змінило підходи до планування постачання озброєння та тилового майна для військових. Зокрема планується нарощувати обсяг закупівель українського озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-