Сержант «Азова» та родичі захисників «Азовсталі» виступили перед студентами у США

Сержант «Азова» та родичі захисників «Азовсталі» виступили перед студентами у США

Фото
Укрінформ
Сержант полку «Азов» Арсеній Федосюк та представниці Асоціації родин захисників «Азовсталі» виступили в Стенфордському університеті в США та розвінчали створені російською пропагандою міфи навколо «Азову».

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба «Азову», передає Укрінформ.

«У межах кампанії щодо полонених захисників Маріуполя військовослужбовець «Азова» Арсеній «Процес» Федосюк, голова Асоціації Катерина Прокопенко та її заступниця Юлія Федосюк провели зустріч із студентами в одному з найавторитетніших університетів США», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до заходу долучився знаменитий філософ та політолог Френсіс Фукуяма.

Федосюк розвінчав створені російською пропагандою міфи навколо «Азова», розповів про бойову історію підрозділу та власний досвід участі в обороні Маріуполя й перебування в полоні.

Читайте також: Командир бригади «Азов» зустрівся з особовим складом і найближчим часом стане в стрій

Представниці Асоціації поділились деталями боротьби за звільнення українських полонених та наголосили, що більш як 700 бійців «Азова» досі перебувають в руках ворога.

Френсіс Фукуяма подякував Арсенію Федосюку за службу в лавах бригади «Азов» та підкреслив необхідність багатосторонньої підтримки України.

Як повідомляв Укрінформ, українські військові понад 80 днів тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь", яка тривала кілька днів.

Читайте також: Командирів оборони «Азовсталі» повернули до України, коли з‘явилась така можливість – Єрмак

21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, а також десятьох іноземців, які воювали на боці Збройних сил України.

За словами Катерини Прокопенко, дружини командира полку «Азов», Героя України Дениса Прокопенка, тільки у полку «Азов» щонайменше 50 бійців загинули, близько 100 - зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-