Генштаб роз’яснює: з 18 травня оновити дані в ТЦК мають абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років

Генштаб роз’яснює: з 18 травня оновити дані в ТЦК мають абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років

Укрінформ
Із 18 травня оновити дані в ТЦК мають абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років, зокрема ті, у кого закінчилась дія висновку ВЛК з попереднього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомив представник Генерального штабу Збройних сил України, полковник Юрій Глущенков в інтерв’ю Радіо НВ.

«З 18 травня запрацює електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного і резервіста. У громадян буде можливість авторизувати свої дані через електронний кабінет, через візит до ЦНАП і також безпосередньо до ТЦК. Це буде зроблено з метою розвантаження ТЦК і щоб зробити зручніший спосіб оновлення даних для громадян», - зазначив Глущенков.

Він додав, що це стосується абсолютно всіх чоловіків від 18 до 60 років.

«Це тісно пов’язано з тим, що зараз введено правовий режим воєнного стану, оголошена мобілізація, і держава повинна знати кількість людей, які перебувають у неї на військовому обліку. Незважаючи на те, чи він придатний або обмежено придатний, непридатний до військової служби», - зазначив представник Генштабу.

Він зауважив, що поняття «обмежено придатний» законом 10313 виключено, зараз громадяни матимуть статус або «придатний до військової служби», або «непридатний до військової служби». Таким чином, ця інформація буде внесена до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів.

Глущенков зазначив, що оновити дані повинні і ті, хто раніше ставав на облік, але має протермінований висновок ВЛК. Він нагадав, що висновок ВЛК діє лише рік. Тож чоловіки, які мають висновок ВЛК з 2023 року, але станом на 18 травня йому вже більше року, так само повинні оновити дані в ТЦК.

Читайте також: Аграрії просять уряд подовжити чинні бронювання працівників на три місяці

Як повідомляв Укрінформ, 11 квітня Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію. 16 квітня Президент підписав цей документ. У законі передбачено, що мобілізації підлягають громадяни віком від 25 до 60 років. Під час проведення мобілізації чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані постійно носити з собою військово-обліковий документ і пред'явити його на вимогу представника ТЦК або поліцейського, прикордонника. Після публікації закону в усіх військовозобов'язаних буде 60 днів, щоб уточнити свою актуальну адресу проживання, контактну інформацію та інші військово-облікові дані. Зробити це вони можуть у ТЦК, ЦНАП або через електронний кабінет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-