Кириленко про українські квоти на радіо: Відгуки позитивні, проблем особливих немає

Кириленко про українські квоти на радіо: Відгуки позитивні, проблем особливих немає

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявив, що за місяць дії Закону про обов'язкову 25-відсоткову квоту української музики на радіо особливих проблем не виникло, й радіостанції здебільшого дотримуються цієї вимоги.

Про це він  розповів під час засідання уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завтра виповнюється рівно місяць, як введено в дію закон про українські квоти на радіо... Проблем особливих зараз із реалізацією закону немає, є деякі хитрі люди, які хочуть рахувати квоти по кількості пісень, а не по кількості ефірного часу, але ми потроху приводимо їх до тями. Є люди, які кажуть, ми виконуємо 25 відсотків, але виконують 20 відсотків, їм поки що в усній формі надано відповідні попередження», - сказав Кириленко.

За його словами, більшість радіостанцій, у тому числі й «нішові», виконують квоти й транслюють українську музику. Крім того, він зауважив, що переважна кількість відгуків експертного середовища й пересічних слухачів радіо щодо запровадження квотування української музики на радіо є позитивною.

Також урядовець спростував три міфи, які, за його словами, були широко поширені під час дискусії перед ухваленням закону в парламенті. Зокрема він зауважив, що говорилося нібито в Україні немає необхідної кількості пісень українською мовою, але наразі видно, що пісень достатньо, дефіциту на радіо немає.

Другим міфом віце-прем'єр-міністр назвав те, що «слухачі повтікають від радіо», оскільки не звикли до української поп-музики. За його даними, відповідно до результатів соціологічних опитувань, починаючи з 2014 року спостерігається тенденція до збільшення популярності саме української поп-музики, а з першого кварталу 2016 року і до цього моменту зростання популярності української музики сягає семи відсотків.

Він також додав, що «нішові» радіостанції, такі як «Шансон», «Електрик» тощо, також заповнені україномовною музикою.

Кириленко підкреслив, що й надалі сподівається на громадський моніторинг, оскільки саме участь громадськості є вагомою як в ухваленні відповідного рішення, так і в нинішньому його виконанні радіостанціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-