Кабмін індексував аліменти та страхові виплати

Кабмін індексував аліменти та страхові виплати

Укрінформ
Кабінет міністрів України на засіданні 16 листопада своєю постановою вніс зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів населення.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"Кабінет міністрів України своєю постановою вніс зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів населення. Відповідний проект постанови було розроблено на виконання доручення віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка від 16.07.2016 № 21622/1/1-16 до Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі" (від 17.05.2016 № 1368-VIII), а також з метою однозначного трактування окремих положень чинного механізму індексації", - зазначили у Мінсоцполітики.

Зокрема, постановою передбачається включення до об'єктів індексації розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі, а також механізм його індексації. Водночас уточнюється механізм нарахування індексації страхових виплат  для осіб, які потерпіли внаслідок нещасного випадку на виробництві, та одночасно отримують пенсію.

У повідомленні уточнюється, що відповідно до механізму індексації раніше було передбачено, що у разі коли відбувалося підвищення пенсії (особам, які одночасно з пенсією отримують страхові виплати), сума індексації страхових виплат потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання (членам їх сімей) зменшувалася на суму підвищення пенсій.

Тепер після внесення змін передбачається нараховувати суми індексації страхових виплат особам, які одночасно отримують пенсії і страхові виплати, незалежно від підвищення розміру пенсії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-