Напад на інкасаторів «Привату»: захист підозрюваного СБУшника подав апеляцію

Напад на інкасаторів «Привату»: захист підозрюваного СБУшника подав апеляцію

Укрінформ
Апеляція подана на обраний судом запобіжний захід для підполковника СБУ, підозрюваного в нападі на інкасаторів на Харківщині.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат підозрюваного Олександр Шадрін.

"Суд відправив підозрюваного на два місяці досудового слідства в СІЗО без права на заставу, а також усунув його з посади. Водночас, обвинувачення не надало доказів провини затриманого і не перевірило його алібі. Підполковник категорично заперечує свою причетність до розбійного нападу. В апеляції ми просимо заміни запобіжного заходу на домашній арешт, заставу або особисте зобов'язання", - зазначив адвокат.

За його словами, затриманого помістили в камері на двох розміром 2 на 3 метри, що є нелюдськими умовами утримання.

"Камера розрахована на осіб, яким загрожує довічний термін, хоча стаття, яку йому інкримінують, передбачає покарання до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна", - додав адвокат.

За його словами, у справі багато юридичних нестиковок.

"Підполковник затриманий в рамках ст. 208 КПК України, хоча затримання здійснене не відразу після скоєння злочину, а через 5 днів, причому без санкції суду. Це стосується обшуку в його квартирі. Знайдена там якась сума в доларах, незрівняна з викраденими у інкасаторів 4,6 млн грн. і є платою за продану квартиру, чому є докази. Справу розслідує не військова прокуратура, відповідно до статусу затриманого, а поліція. І ще: версія щодо інкасаторів банку як учасників події навіть не опрацьовувалася", - каже адвокат.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 21 липня озброєні особи скоїли напад на інкасаторську машину Приватбанку в сел. Куп’янськ-Вузловий, викрали 4,6 млн грн в банкоматних касетах і втекли.

27 липня стало відомо, що за підозрою в розбої, скоєному організованою групою осіб, затриманий 38-річний підполковник Управління СБУ в Харківській області. За рішенням суду його взято під варту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-