Порошенко рекомендував волонтерку на посаду заступника глави МОЗ

Порошенко рекомендував волонтерку на посаду заступника глави МОЗ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запропонував лікарю, волонтеру, директору гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців Уляні Супрун посаду заступника міністра охорони здоров'я.

Крім того, під час зустрічі Порошенко привітав Супрун з річницею отримання українського громадянства, повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Ситуація в охороні здоров’я сьогодні досягає рівня захисту національної безпеки", - наголосив Президент. Він заявив, що звернувся до уряду із проханням призначити Супрун на посаду заступника міністра охорони здоров’я.

"Дуже розраховую на вас. Раніше ми з вами приділили увагу військовій медицині, і наші воїни отримали забезпечення ліками, аптечками, послугами медиків. Але зараз завдання більш амбітне", - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що першочерговою метою є розробка та затвердження стратегії реформування галузі охорони здоров’я. Глава держави звернувся із проханням до Уляни Супрун за короткий термін спільними зусиллями разом з урядом та Верховною Радою підготувати пропозиції і винести їх на розгляд суспільства. Президент повідомив, що проект стратегії реформування галузі охорони здоров’я буде розглянуто на засіданні РНБО.

Головним викликом він назвав корупцію у системі охорони здоров’я. "Завжди галузь була символом корупції: у фармакології, медичних послугах, у закупівлі медичного обладнання та будівництві нових лікарень. Прозора та ефективна процедура викличе довіру людей", - підкреслив Порошенко.

У свою чергу, Уляна Супрун сказала: "Як є політична воля, тоді все складеться. З вашою підтримкою, думаю, ми зможемо подолати багато проблем". Вона погодилася з необхідністю швидкої розробки та затвердження стратегії реформи охорони здоров’я та презентації її громадянам, щоб "вони зрозуміли, чому система міняється, і не боялися змін".

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-