Василишин вже вдома – адвокат

Василишин вже вдома – адвокат

Укрінформ
Заступника міністра охорони здоров'я України Романа Василишина, якого підозрюють у хабарництві, відпустили під заставу з під варти.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив адвокат Романа Василишина Микола Шупеня.

“Він вже на свободі. Його відпустили десь годину тому (близько 18.00-18.30 - Ред.). Він вже в колі рідних . Підтверджуючі документи є. Вимоги закону дотримані повністю”, - сказав Шупеня.

Адвокат Василишина також повідомив, що його самопочуття в нормі і зараз він перебуває зі своєю родиною.

“Можу повідомити, що він почуває себе нормально. На рівні людини, яка чотири дні перебувала у шоковому стані в місцях позбавлення волі”, - повідомив адвокат.

Адвокат також зазначив, що про наступну дату проведення судового засідання у справі Василишина йому поки що невідомо.

“З приводу перенесення судового засідання поки що мені нічого не відомо: ані час його проведення, ані місце”, - розказав адвокат.

Нагадаємо, прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець повідомила, що суд завтра розгляне клопотання прокуратури про відсторонення від посади заступника міністра охорони здоров'я у зв'язку із заявою сторони захисту Василишина про відвід судді Мирослави Марченко.

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Дніпровський райсуд столиці, розглянувши клопотання прокуратури м. Києва, обрав для заступника міністра охорони здоров'я України Романа Василишина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів з можливістю внесення застави у сумі 2 млн 856 гривень.

Василишина було затримано "на гарячому" 8 липня вночі. За даними правоохоронців, заступник міністра створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості в подальшому здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операції в Олександрівській лікарні м. Києва.

Заступника міністра та його спільника затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що 8 липня Василишина відсторонили від займаної посади в МОЗ.

11 липня адвокат Микола Шупеня повідомив, що заставу за Василишина внесено. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-