Лорткіпанідзе показав довідки про відсутність подвійного громадянства

Лорткіпанідзе показав довідки про відсутність подвійного громадянства

Документ
Укрінформ
Член команди Міхеїла Саакашвілі - очільник Одеського облуправління Національної поліції України Гіоргі Лорткіпанідзе оприлюднив документальне підтвердження того, що висунуті на його адресу звинувачення у порушенні Конституції України - безпідставні. Генерал опублікував скан офіційної довідки.

Про це Лорткіпанідзе написав у Фейсбуці.

 "Надаю офіційний документ, який підтверджує той факт, що у мене одне громадянство - українське", - написав очільник облУВС.

Довідка, видана віце-консулом Іраклієм Абесадзе, свідчить, що Лорткіпанідзе втратив громадянство Грузії 12 квітня 2016 року.

Як повідомлялося, 12 травня керівник Одеського облуправління Нацполіції України Лорткіпанідзе спростував твердження 25 народних депутатів України про своє "подвійне" громадянство. "Ніякого іншого громадянства, крім українського, у мене немає", - заявив генерал Лорткіпанідзе.

У Зверненні народних депутатів на адресу глави МВС України Арсена Авакова зазначається: "Норми пункту 6 частини другої статті 19 Закону України "Про державну службу" (вступив у силу 1 травня 2016 року) чітко передбачають, що на держслужбу не може вступити особа, яка має громадянство іншої держави. Однак, наскільки нам відомо, Лорткіпанідзе Гіоргі Гурамович не позбавлений громадянства Республіки Грузія".

Мотивуючи цим, народні депутати вимагають від Авакова звільнити Лорткіпанідзе.

На початку травня через набрання чинності Закону України «Про державну службу» зі своїх посад звільнені заступники голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі - Марія Гайдар і Саша Боровик.

Фото: facebook.com/Giorgi-Lortkipanidze

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-