Лорткіпанідзе спростував подвійне громадянство

Лорткіпанідзе спростував подвійне громадянство

Укрінформ
Керівник Одеського облуправління Національної поліції України Гіоргі Лорткіпанідзе спростував твердження 25 народних депутатів України про своє "подвійне" громадянство.

Про це Лорткіпанідзе написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Оскільки в ряді ЗМІ з'явилося дуже багато інформації про подвійне громадянство держслужбовців Одеського регіону, і що я, нібито, теж його маю, хочу пояснити. Коли я отримав українське громадянство і заступив на службу в особі начальника ГУНП в Одеській області, я вже не був громадянином Грузії", - зазначив Лорткіпанідзе.

 Як наголосив генерал Лорткіпанідзе, "зараз ніякого іншого громадянства, крім українського, у мене немає".

Варто зазначити, що у Зверненні народних депутатів на адресу глави МВС України Арсена Авакова зазначається: "Норми пункту 6 частини другої статті 19 Закону України "Про державну службу" (вступив у силу 1 травня 2016 року) чітко передбачають, що на держслужбу не може вступити особа, яка має громадянство іншої держави. Однак, наскільки нам відомо, Лорткіпанідзе Гіоргі Гурамович не позбавлений громадянства Республіки Грузія".

Мотивуючи цим, народні депутати вимагають від Авакова звільнити Лорткіпанідзе.

На початку травня через вступ у силу Закону України «Про державну службу» зі своїх посад звільнені заступники голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі - Марія Гайдар і Саша Боровик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-