Суд у справі ГРУшників розпочинає допит свідків

Суд у справі ГРУшників розпочинає допит свідків

Укрінформ
Голосіївський районний суд Києва розпочав слухання у справі спецпризначенців ГРУ ЗС РФ Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова за участю свідків з боку обвинувачення.

Очікується, що сьогодні допитають потерпілих, співробітників СБУ, а також інших свідків у цій справі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"17 листопада відбудеться допит свідків з боку обвинувачення. Це і потерпілі, і співробітники СБУ, а також інші свідки", - розповіла напередодні засідання кореспондентові Укрінформу адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська.

Підозрюваних Єрофеєва і Александрова під конвоєм доставили до зали суду. На засіданні присутній спостерігач Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

10 листопада представники прокуратури зачитали обвинувальний акт росіянам. Свою провину вони не визнали, проте висловили готовність свідчити у справі.

Єрофеєв і Александров обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28, ч.2 ст.437, ч.2 ст.201, ч.2 ст.332-1, ч.1 ст.263, ч.1 ст.258-3; ч.3 ст.258 КК України. Серед іншого їм інкримінують - контрабанду, ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, створення терористичної групи чи терористичної організації та проведення терористичних актів, які призвели до загибелі людей.

Нагадаємо, у травні 2015 року капітан Єрофеєв і сержант Александров були затримані в районі міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими був вбитий боєць 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Олександр Александров та Євген Єрофєєв отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де зробили операції. На допитах вони назвалися діючими російськими військовослужбовцями. Під час першого засідання по суті справи у Голосіївському районному суді Києва риторика змінилася. Тепер захисники росіян стверджують: під час першого інтерв'ю вони були у стресовій ситуації, а самі військові від звинувачень відмовилися. Захист наполягає на тому, що Єрофеєв і Александров працювали за контрактом у "народній міліції ЛНР".

У свою чергу російське Міністерство оборони заявило, що Єрофеєв і Александров звільнені зі Збройних Сил Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-