На ГРУшників можуть

На ГРУшників можуть "виміняти" Сенцова і Кольченка - адвокат

Укрінформ
У переговорах про можливий обмін російських ГРУшників не згадується прізвище Надії Савченко, йдеться лише про Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Про це в інтерв'ю сайту "24" розповів адвокат Юрій Грабовський, який представляє одного з обвинувачених росіян - Олександра Александрова.

"Точно не на Савченко. З того, що ми чули, мова йшла тільки про Сенцова і Кольченка", - зазначив юрист.

За його словами, шанси на те, що ГРУшників обміняють - 50 на 50.

Водночас адвокат наголосив, що "у нас відсутні механізми обміну одних громадян на інших, тим більше - обміну іноземних громадян на громадян України".

Нагадаємо, раніше голова президентської Ради з прав людини РФ Михайло Федотов заявляв, що вважає можливим обмін російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва на українську льотчицю Надію Савченко.

Водночас головний військовий прокурор України Анатолій Матіос наголосив, що до ухвалення вироку не може бути й мови ні про видачу ГРУшників Росії, ні про їх обмін.

Військовослужбовців ГРУ ГШ РФ Александрова і Єрофєєва затримали 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО в районі м. Щастя Луганської області. Генпрокуратура України пред'явила затриманим підозру в терористичній діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї та розв'язуванні війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-