Розстріл поліцейських на Вінниччині: ще одному військовому оголосили підозру

Розстріл поліцейських на Вінниччині: ще одному військовому оголосили підозру

Укрінформ
Військовослужбовцю однієї з військових частин Одеської області, який допомагав підозрюваним у розстрілі поліцейських тікати з України, повідомили про підозру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Військовому інкримінують ч. 1 ст. 396 Кримінального кодексу України ( приховування особливо тяжкого злочину).

За даними слідства, 20 квітня 2024 року двоє військовослужбовців, які перебували у розшуку за підозрою у розстрілі поліцейських у Вінницькій області, звернулися до співслужбовця з проханням допомогти у їх переховуванні та незаконному перетині державного кордону України.

Отримавши згоду, розшукувані військовослужбовці сховали своє авто в гаражі у батька підозрюваного. Також вони взяли автівку співслужбовця та вирушили до Подільська Одеської області, де були затримані.

Для конспірації підозрюваний придбав для розшукуваних осіб мобільний телефон та разом із паспортами для виїзду за кордон передав їм ці речі в обумовленому місці.

Читайте також: Прокуратура перевіряє причетність військових до розстрілу поліцейських у Вінницькій області

Готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області невідомі розстріляли поліцейських. Один із правоохоронців загинув, його напарник поранений.

21 квітня двох військовослужбовців, батька та сина віком 52 й 26 років, які, ймовірно, скоїли розстріл вінницьких поліцейських, затримали в Одеській області. Підозрювані мали намір втекти з України.

Правоохоронці оголосили їм підозру у вбивстві та замаху на життя поліцейських, а також у дезертирстві.

Вінницький міський суд обрав запобіжний захід підозрюваним у розстрілі поліцейських Наступні 60 діб вони перебуватимуть у слідчому ізоляторі.

Фото: Офіс генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-