За інцидентами біля електроопор відкрили 4 справи

За інцидентами біля електроопор відкрили 4 справи

Укрінформ
Через інциденти біля електроопор на Херсонщині поліція відкрила чотири кримінальні провадження. 

Про це інформує відділ комунікації ГУ Національної поліції в Херсонській області.

"Одне з них відкрито за фактом умисного пошкодження об’єктів електроенергетики, ще два – за заподіяння тілесних ушкоджень двом працівникам поліції. Крім того, відкрито кримінальне провадження за перешкоджання професійній діяльності журналістів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у суботу, 21 листопада, у полі між смт. Чаплинка та с. Нове Херсонської області сталися два вибухи електроопор повітряних ліній 330 кВ «Каховка-Джанкой». Відомості про цю подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 194-1 (Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики) Кримінального кодексу України. За вчинення подібного кримінального правопорушення передбачено позбавлення волі на строк до десяти років. Наразі правоохоронці встановлюють обставини події.

Під час інциденту поблизу електроопор два працівники поліції отримали тілесні ушкодження. Медики діагностували в одного правоохоронця колото-різане поранення тулубу, інший отримав закриту черепно-мозкову травму та забій тулуба.

За обома фактами завдання тілесних ушкоджень працівникам поліції під час виконання ними службових обов’язків відкриті кримінальні провадження за  ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Подібні дії караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

За заявою журналістки каналу «АТР» відомості щодо перешкоджання її законній професійній діяльності внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ст. 171 Кримінального кодексу України.

Також вирішується питання щодо порушення кримінального провадження за перешкоджання учасниками мітингу роботі журналістів сайту «Херсонские вести».

Фото: Ілля Ківа, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-