Юридичний Фронт. Перші результати боротьби з агресором

Юридичний Фронт. Перші результати боротьби з агресором

Укрінформ
2 грудня о 13.00 відбулася прес-конференція: «Юридичний Фронт. Перші результати боротьби з агресором».  (Зала 1)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: Укрінформ, ГО «Всеукраїнський рух «Сила права».

Учасники: Андрій Сенченко - голова громадського руху «Сила Права»; Анна Андрієвська -  журналіст ЧТРК (Чорноморська телерадіокомпанія); Микола Сірий та Вадим Севериненко - члени Координаційної ради руху.

Учасники поінформували громадськість та представників ЗМІ про принципи і методи роботи руху «Сила права», стратегії і правових механізмах судового захисту інтересів громадян України, постраждалих від російської збройної агресії, перших судових рішеннях і перспективах стягнення шкоди.

Детальну інформацію про Всеукраїнський громадський рух «Сила права» можна отримати на офіційному сайті організації www.sila-prava.org

Контактна особа:

Ущаповська Олена Олександрівна, помічник керівника

Тел. 253 32 23; 050 42 67 846

Еmail: 01kiev@ukr.net

Підсумкові матеріали:

Громадська організація хоче привести Росію до міжнародного суду за агресію проти України

Всеукраїнський громадський  рух «Сила права» розробив програму приведення Росії, як держави-агресора, до відповідальності, шляхом відшкодування майнових збитків.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у середу заявив голова громадського руху «Сила права» Андрій Сенченко, повідомляє кореспондент агентства.

 «Ми розробили та реалізуємо масштабну програму правової підтримки громадян України, спрямовану на стягнення збитків з Російської Федерації, як держави-агресора», - повідомляє голова руху Андрій Сенченко.

Програма передбачає встановлення юридичного підтвердження про спричинену шкоду людині діями агресора, розрахунок завданих збитків та стягнення відповідної суми в суді.

Далі відбувається виконавче провадження, а також звернення щодо стягнень на російське майно на території України та за  кордоном.

«Якщо в одному процесі за заявою одного громадянина буде визнано доказами, наприклад, 5-10 фактів агресії, із врахуванням мільйонів позивачів, то це якраз та критична маса доказів порушення міжнародних прав людини. Саме вона приведе Росію та тих, хто розв'язав війну, до Гаазького трибуналу. І дозволить Україні отримати репарації за все те, що відбулось», - зазначив Сенченко.

Сенченко послався на дані ООН, за якими на неокупованій території України проживають понад два мільйони людей, які постраждали від російської збройної агресії. Це родини загиблих; військовослужбовці, що побували у полоні; військові та цивільні, які отримали поранення або каліцтва; вимушені переселенці; громадяни, які втратили власне майно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-