Хто вбив учасника АТО Артема Приходька?

Хто вбив учасника АТО Артема Приходька?

Укрінформ
8 жовтня о 10.00 відбулася прес-конференція на тему: «Хто вбив учасника АТО Артема Приходька?».  (Зала 2)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатори: Укрінформ, ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО».

Учасники: Ілля Костін  - адвокат сім'ї загиблого Артема Приходька; Ігор Марі - голова ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО»; Дмитро Примаченко - співзасновник ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО»; Олексій Рябов  - голова ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО Шевченківського району»; Сергій Шиленко  - активіст ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО».

Підсумкові матеріали:

Ветерани АТО невдоволені розслідуванням загибелі побратима Артема Приходька

Представники Київської міської спілки ветеранів АТО вважають, що правоохоронці недостатньо оперативно розслідують інцидент у Святошинському районі столиці, який призвів до загибелі бійця АТО Артема Приходько, та звернулися до керівництва Міністерства внутрішніх справ з вимогою взяти справу під особистий контроль.

Про це ветерани АТО заявили у четвер на прес-конференції в Укрінформі.

«Стосовно комунікації між патрульною поліцією та міліцією - ми побачили, що така комунікація відсутня... Це призвело до того, що сьогодні, за більш ніж 10 днів, ми не маємо жодних результатів у вирішенні цієї справи», - сказав співзасновник ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО» Дмитро Примаченко.

За його словами, 7 жовтня керівництво Святошинського РУ ГУ МВС зустрілося з ветеранами АТО та близькими Артема Приходька, щоб розповісти про хід розслідування його загибелі.

«Ми так і не почули жодної відповіді, зокрема, чому протягом перших двох днів від моменту трагедії не було розіслано орієнтування на підозрюваних в скоєні злочину, не був задіяний план «Перехоплення» і злочинці досі не затримані», - наголосив Примаченко.

Він зазначив, що є відео, за допомогою якого правоохоронці могли провести оперативно-розшукові дії максимально швидко і затримати злочинців.

Примаченко додав, що ветерани АТО зараз самостійно проводять пошуки злочинців, і «мають більший успіх, ніж правоохоронні органи».

Голова ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО» Ігор Марі звернувся до вищого керівництва МВС з вимогою взяти ситуацію під особистий контроль та провести службове розслідування стосовно, на його погляд, «незадовільного» рівня оперативно-розшукової діяльності.

Ветерани також вимагають кваліфікувати інцидент як навмисне вбивство, адже, за їх інформацією, події, які призвели до загибелі людини, досі кваліфікуються як ДТП або нещасний випадок.

Як повідомлялося, в ніч на 27 вересня в Святошинському районі Києва в результаті наїзду від отриманих травм в лікарні помер учасник АТО Артем Приходько. Інцидент стався після сутички ветеранів з групою агресивних людей, один з яких під час спроби втекти з місця події на авто здійснив наїзд, протягнув постраждалого під машиною близько 300 метрів та, не скидаючи швидкість, втік.

28 жовтня один з нападників здався правоохоронцям, двоє інших, один з яких був тричі судимий за тяжкі злочини, продовжують перебувати у розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-