У Раді створили ТСК щодо витрат бюджету на фортифікації та дрони

У Раді створили ТСК щодо витрат бюджету на фортифікації та дрони

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила постанову про утворення Тимчасової спеціальної комісії з питань використання коштів бюджету, спрямованих на облаштування фортифікацій, а також на виготовлення та закупівлю безпілотних літальних апаратів для військових.

Про це повідомив народний депутат з парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що законодавча ініціатива №11282 була ухвалена 277 голосами народних депутатів.

ТСК утворюється з метою дослідження питань використання бюджетних коштів, спрямованих на облаштування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на лінії зіткнення, а також на виготовлення та закупівлю безпілотних літальних апаратів для військових частин та підрозділів Збройних Сил та інших утворених відповідно до законів України військових формувань.

Основними завданнями ТСК визначається вивчення обставин та попереднє опрацювання питань щодо потреб сектору безпеки і оборони у безпілотних літальних апаратах та формування державного замовлення на виробництво та закупівлю БПЛА.

ТСК також аналізуватиме практики розподілу, передачі, постачання та постановки на баланс безпілотних літальних апаратів військовим частинам та підрозділам ЗСУ та інших військових формувань, а також облаштування фортифікаційних споруд, інженерних загороджень на лінії зіткнення та використання коштів, виділених на їх облаштування.

Проєктом постанови визначається кількісний склад та порядок формування відповідної Тимчасової спеціальної комісії, її завдання, термін роботи та термін заслуховування її звіту про виконану роботу.

Читайте також: Кабмін затвердив порядок утримання фортифікаційних споруд

Головою ТСК призначено народного депутата від парламентської фракції «Слуга народу» Миколу Задорожнього, а заступником голови – народного депутата від фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Михайла Цимбалюка.

Очікується, що ухвалення постанови забезпечить попереднє опрацювання та вивчення питань щодо використання бюджетних коштів, спрямованих на облаштування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на лінії зіткнення, а також на виготовлення та закупівлю безпілотних літальних апаратів для військових частин та підрозділів ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, що дасть змогу якісно проводити державну політику в частині захисту територіальної цілісності України.

Читайте також: Харківська ОВА - про зведення укріплень: Завдання на 2023 рік виконали повністю

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив про дострокове завершення засідання парламенту у вівторок через блокування трибуни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-