Харківська ОВА - про зведення укріплень: Завдання на 2023 рік виконали повністю

Харківська ОВА - про зведення укріплень: Завдання на 2023 рік виконали повністю

Укрінформ
У Харківській ОВА прокоментували закиди щодо зведення укріплень на півночі області: заплановані на 2023 рік роботи було виконано повністю.

Про це у Телеграмі написав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, повідомляє Укрінформ. 

"Усі роботи щодо встановлення тетраедрів з єгозою розраховані на 2023-2024 роки. Завдання, які ставили військові за 2023 рік, – виконані на 100%. Про що є відповідні висновки контролюючих органів", - йдеться у повідомленні.

За словами Синєгубова, частину робіт згідно з планом розпочали виконувати вже у 2024-му році, але вони були призупинені на деяких ділянках через постійні обстріли. Роботи будуть виконані, коли фізично для цього буде можливість.

"На фото, що розповсюджують в мережах, зображені залишки матеріалів, які на прохання однієї з бригад вивіз підрядник для подальшого встановлення. Важливо: ті залишки – це 0,4% від загальної виконаної роботи з огороджень такого типу. Тобто це далеко не стратегічна кількість тетраедрів, яка б «за словами деяких блогерів» могла б взагалі теоретично вплинути на хід бойових дій", - наголосив очільник ОВА.

Читайте також: ЦПД назвав мету російських фейків про «відсутність» оборонних рубежів на Харківщині

Він зазначив, що інформація про відсутність фортифікацій, як і повідомлення про "відсутність влади в області", "захоплення Вовчанська", "ремонти доріг на Вовчанськ за майже 400 млн грн" є ворожою ІПСО.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Синєгубова, при зведенні фортифікацій на Харківщині більше 30 одиниць будівельної техніки було знищено через обстріли, четверо людей загинули, більше 15 будівельників отримали поранення. 

Фото ілюстративне: Харківська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-