Хабар за оренду землі: судитимуть народного депутата Гунька

Хабар за оренду землі: судитимуть народного депутата Гунька

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата та його спільника, викритих в одержанні 85 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Як передає Укрінформ, про це САП повідомила у Фейсбуці.

Слідством встановлено, що, будучи головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України, депутат підбурював представника приватного підприємства дати хабар службовцям НААН і керівнику одного з місцевих органів держвлади.

За «винагороду» вони нібито мали забезпечити надання приватному підприємству земельних ділянок загальною площею 1700 гектарів, які перебували у постійному користуванні державного підприємства академії аграрних наук, та в подальшому не перешкоджати господарській діяльності. Насправді депутат планував сам заволодіти цими коштами.

Фігурант заявив підприємцю, що той має передати «винагороду» розміром 221 тисяча доларів - з розрахунку 130 доларів за один гектар державної землі.

Читайте також: САП скерувала до суду справу ексголови Державної судової адміністрації

Народного депутата та двох його спільників викрили одразу після одержання ними частини обумовлених коштів, а саме 85 тисяч доларів.

Матеріали стосовно одного зі спільників виділені в окреме провадження у зв’язку з його розшуком.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні голові Тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування фактів корупції на держпідприємствах, в установах та організаціях НААН України депутату Анатолію Гуньку оголосили підозру за фактом одержання 85 тисяч доларів хабаря.

Тоді ж Вищий антикорупційний суд узяв депутата під варту з можливістю внесення 30 млн гривень застави.

У грудні досудове розслідування у справі Гунька завершили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-