Соболєв розповів, який новий закон блокують клептократи у Раді

Соболєв розповів, який новий закон блокують клептократи у Раді

Укрінформ
Упровадження електронного декларування є продовженням процесу люстрації у країні.

Про це заявив народний депутат України Єгор Соболєв на прес-конференції в Укрінформі.

“Зараз найважливіше - це впровадження законодавства про е-декларування. Я отримую усе більше дзвінків від народних депутатів із зовсім детальними запитаннями. Видно, що абсолютна більшість високопосадовців зрозуміли, що закон почне діяти і вони мають його виконувати. Я думаю, що це той унікальний час, коли суспільство зіштовхнеться з правдою. Це є продовження люстрації”, - сказав Соболєв.

На його переконання, навіть журналісти, які займаються розслідуваннями, не уявляють, наскільки тотально обкрадається суспільство і які казкові статки мають ті, хто організовує цю систему.

Він підкреслив, що кожен чиновник, політик, суддя, прокурор чи офіцер поліції, який покаже казкове майно, має одразу стати проблемою для громадян.

“Тепер найважливіша проблема - позбутися людей, які не можуть пояснити своє майно. Коли таких людей не буде у судовій системі, а ви знаєте, що у парламенті ми лише за вересень 900 суддів звільнили за їхнім бажанням, що є прекрасним механізмом самоочищення суддів, які не готові проходити нові конкурси, не готові відкривати декларації і не готові жити по-новому, коли таких людей ми позбудемося в прокуратурі, в державних адміністраціях, а головне - в політиці, тоді можна буде сказати, що люстрація вдалася”, - наголосив нардеп.

Він також констатував, що після того, як е-декларування стане нормою, наступною ціллю є не дозволити йти на вибори тим, хто не може пояснити своє майно.

“Такий законопроект уже зареєстрований у парламенті, він півтора року успішно блокується клептократами у Раді, але ми його все одно проведемо і цей закон буде діяти”, - запевнив Соболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-