Посол України не бачить загрози для зменшення підтримки Києва у Польщі

Посол України не бачить загрози для зменшення підтримки Києва у Польщі

Ексклюзив
Укрінформ
У Польщі не спостерігається загрозливих тенденцій щодо зменшення підтримки Києва у протидії російському агресорові.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив посол України в Польщі Василь Зварич.

“Я не бачу якихось загрозливих тенденцій у контексті подальшої підтримки України. Скажу більше: Польща дуже чутливо реагує на ситуацію в Україні і від успіхів українських військових на фронті теж зростає відчуття безпеки всередині польського суспільства. Тобто вони напряму пов’язують російську агресію в Україні із загрозою власній безпеці”, - підкреслив Зварич.

Він зазначив, що більш як 60% громадян Польщі тією чи іншою мірою декларує готовність до подальшої підтримки України й українців у Польщі.

У контексті блокування польсько-українського кордону український дипломат підкреслив, що Україна доклала багато зусиль, щоб переконати польських колег: блокада кордону суперечить інтересам не тільки України, але й усього ЄС.

Читайте також: Польща посилила б українську ППО, якби закрила нам частину неба - Євлаш

“Те, що кордон зараз розблокований, є проявом мудрості обох народів. Усе ж таки у складних ситуаціях ми вміємо дійти до порозуміння і вміємо зрозуміти один одного. Зокрема, значну увагу було приділено розвіюванню міфів, які побутували в інформаційному просторі Польщі про буцімто загрози з боку сільськогосподарської продукції для польського ринку”, - наголосив Зварич.

Він додав, шо вкрай ефективним було залучення до переговорного процесу асоціації фермерів обох країн.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Радослав Сікорський нещодавно заявив, що за два роки російської агресії проти України уряд Польщі передав Україні 44 пакети військової допомоги, а загальна сума урядової допомоги за цей час склала майже $9 мільярдів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-