Зеленський запросив на Саміт миру перших осіб Аргентини, Ісландії та Вселенського патріарха

Зеленський запросив на Саміт миру перших осіб Аргентини, Ісландії та Вселенського патріарха

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запросив на Глобальний саміт миру перших осіб Аргентини, Ісландії та Вселенського патріарха.

Про це під час відеозвернення сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Попри все готуємо Саміт миру, ми готуємо майданчик, щоб світова більшість змогла примусити Росію до миру. Сьогодні я особисто запросив на Саміт Президента Аргентини, Прем’єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха. Я вдячний кожному за прагнення відновити повну дієвість міжнародного права. Не менш активно будемо діяти й надалі – усі континенти, усі погляди країн мають бути представлені на Саміті миру", - сказав Зеленський.

Він додав, що відбулася нарада щодо підготовки Саміту.

"Організація Саміту вже опрацьована. У нас ще є завдання – щоб кожен лідер міг проявити свою ефективність заради спільних інтересів. Ми впевнені, так і буде. І саме це зараз маємо сприймати свідомо – Росія намагається зірвати. Що більш змістовним буде Саміт, то ближчим буде мир. Очевидно, що Путін цього не хоче. Очевидно, що він буде й далі пробувати зривати наші зусилля – і спробами наступати, і спробами підривати наші домовленості з іншими лідерами. Ми повинні цього не допустити. Зробити все для цього", - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський: Додаємо сил на харківські напрямки, забезпечуємо захист позицій

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський запросив президентів Молдови, Чехії та Гани, а також Прем’єр-міністра Ірландії взяти участь у Саміті миру. Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни, які візьмуть у ньому участь, вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру - дипломатичний механізм, який пропонує Україна для досягнення справедливого закінчення війни, що розв'язала Росія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-