Заява Гризлова про амністію

Заява Гризлова про амністію "всіх на всіх" Савченко не стосується - адвокат

Укрінформ
Заява представника Росії у контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Бориса Гризлова про реалізацію принципу обміну полонениками у форматі "всіх на всіх" не стосується української льотчиці Надії Савченко.

Про це сказав UA|TV адвокат Марк Фейгін, який прибув до Києва для зустрічі з представниками влади.

"Що стосується амністії "всіх на всіх", це з моєї точки, з точки зору людини, яка має відношення до захисту Савченко, але не є учасником політичних переговорів, може йтися про всіх інших (ув’язнених українців у РФ – ред.). Таких за різними оцінками більше 20 осіб, разом із кримськими татарами, яких ув’язнили за політичними статтями, у справі Чийгоза і рядом інших. Обмін "всіх на всіх" - це варіант звільнення всіх цих осіб, у тому числі Сенцова, Кольченка і багатьох інших, в обмін на амністію для якихось сепаратистів із Донецька або Луганська", - сказав він.

За словами адвоката, заяви російського міністра юстиції Олександра Коновалова про те, що відносно Савченко, після завершення процесуальних процедур (після вироку і його набрання законної сили), може бути застосована Конвенція про відбуття осіб за місцем їх громадянства, реалістичні: "Відповідно, Савченко може відбувати своє покарання в Києві, а не в Росії... У цих заявах є зрозумілість процедури і передбачуваний результат".

Нагадаємо, 20 лютого Гризлов заявив, що для реалізації принципу обміну полоненими у форматі "всіх на всіх", Україна має ухвалити закон про амністію бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-