Сєнцов уже в Челябінську. СІЗО передач для нього не приймає

Сєнцов уже в Челябінську. СІЗО передач для нього не приймає

Ексклюзив
Укрінформ
За останніми даними, український режисер Олег Сенцов прибув по етапу в Челябінськ, де вже знаходиться Олександр Кольченко. У місцевому СІЗО незаконно відмовилися приймати передачі для них.

Про це розповіла кореспонденту Укрінформу адвокат Світлана Сидоркіна.

"Олег Сенцов, за останніми даними, вже теж у Челябінську. Де знаходиться і Саша Кольченко. За маршрутом їх етапування ми намагаємося тримати контакт з місцевими ГСК (громадські спостережні комісії - ред.). Неприємна новина - в Челябінському СІЗО відмовилися приймати передачі для Олега і Саші. Хочу наголосити, що для цього немає жодних законних підстав", - повідомила Сидоркіна.

За її словами, на всьому шляху етапування, у Воронежі, в Самарі, місцеві активісти приносили передачі для Сенцова і Кольченка. І їх скрізь приймали. А в Челябінську була незрозуміла відмова. Адвокат також повідомила, що умови етапування традиційно складні - перенаселеність камер, погане харчування.

В яку з колоній Челябінської області відправлять далі Кольченка - поки що не відомо. А Олег Сенцов, швидше за все, буде етапований далі в Якутію.

Нагадаємо, що російська влада звинуватила кримчан Сенцова і Кольченка в причетності до терактів у Криму. За сфабрикованим звинуваченням Сенцова засудили до 20 років ув'язнення, Кольченка - до 10 років у колонії суворого режиму. Російська правозахисна організація «Меморіал» оголосила Сенцова, Кольченка і затриманого разом з ними Геннадія Афанасьєва політичними в'язнями. З вимогою звільнити Сенцова виступило багато діячів культури, включаючи членів Європейської кіноакадемії, учасників Берлінале і російського кінорежисера Андрія Звягінцева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-