Україна - під масованою ракетною атакою

Україна - під масованою ракетною атакою

Оновлюється
Укрінформ
російські війська масовано атакують Україну ракетами.

Про це передає Укрінформ.

19:57

Підрозділи протиповітряної оборони у вівторок, 15 листопада, збили в районі Києва 18 випущених російськими загарбниками ракет.

«Я дякую нашим силам Протиповітряної оборони! Сьогодні в районі Києва підрозділами ППО збиті 18 ракет з 21-ї. Дякую захисникам нашого неба!» — повідомляє Київська міська військова адміністрація з посиланням на свого очільника Сергія Попка.

19:49

Над територією Одеської області сили української протиповітряної оборони збили вісім дронів-камікадзе Shahed і крилату ракету "Калібр".

"Нашими підрозділами протиповітряної оборони над областю було збито вісім "шахідів" та одну ракету "Калібр", - повідомив начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

За його словами, в деяких громадах Одещини відсутнє світло, але влада та енергетики працюють над відновленням електропостачання.

19:41

Протиповітряна оборона України збила 73 із понад 90 крилатих ракет ворога та знищила 10 із 10 дронів-камікадзе, випущених агресором по Україні.

«Уже є попередня інформація, окупанти перевершили свій напад, який був 10 жовтня. Як пам’ятаєте, 84 ракети було випущено по території нашої держави. Сьогодні уже маємо понад 90 ракет підтверджених. Крім того, є ще 10 «шахедів», - повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, йдеться по іранські безпілотники Shahed-136 та Shahed-131. Оперативним командуванням «Південь» 10 із 10 дронів-камікадзе було знищено.

Крім того, українські захисники знищили більшість крилатих ракет ворога.

«Маємо непогані результати протиповітряної оборони. У нас із понад 90 збито 73 крилаті ракети», - зазначив Ігнат.

19:36

Унаслідок масованої ракетної атаки рф по Україні, здійсненої 15 листопада, постраждало 15 енергооб’єктів, від електропостачання відключено понад 7 млн абонентів.

"Були влучання, у нас близько 15 енергооб’єктів постраждало в різних областях. Через це зараз є відключення в Києві, Вінницькій, Волинській, Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільскій, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій і Чернігівській областях. Загалом зараз відключено більш як 7 млн абонентів, якщо ми рахуємо в людях, то це набагато більше", - повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

19:35

У Кривому Розі під землею через знеструмлення унаслідок ракетних ударів опинилися понад сто шахтарів.

"Під землею під час вибухів у чотирьох шахтах знаходилось 566 шахтарів. Проводиться рятувальна операція. Вже виведено на поверхню 457. Під землею ще 109 людей", - повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

19:31

У Київській області після масованого ракетного удару російських військ склалася критична ситуація з електропостачанням.

«Мешканці Київщини! рф завдала масованих ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України. На жаль, маємо прильоти в Київській області. Склалася критична ситуація з електропостачанням», — повідомив очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

18:59

Мобільні оператори повідомляють про можливі перебої зі зв'язком через масовану російську ракетну атаку по Україні.

"Друзі, через обстріли і нестачу живлення можуть виникати тимчасові обмеження в роботі наших послуг. Ми працюємо. Тримайтеся там", - поінформували у Vodafone Ukraine.

У Київстар закликали користуватися національним роумінгом на час відновлення мобільного зв'язку.

"Подекуди може зникати зв’язок унаслідок обстрілів і вимкнення електроенергії. Знаємо. Будемо лагодити. Користуйтесь національним роумінгом", - йдеться у повідомленні Київстару.

18:58

Третина Івано-Франківська без світла, в місті зупинилися котельні.

«Електропостачання відсутнє в 30 відсотках громади! Аварійно зупинені через знеструмлення котельні за адресами: вул. Дорошенка, Матейки 34, Чорновола 47, Бельведерська 61, Мазепи 114, Чорновола 130, Мазепи 142, Індустріальна 34», - повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

За його інформацією, подача води здійснюється через генератори, є проблеми в 4 мікрорайонах.

18:51

На Прикарпатті під час масованого ракетного обстрілу спрацювала ППО

«Жителі області, в нашій області спрацювала система ППО!», - повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Водночас вона застерігає про можливу детонацію уламків збитих ракет, які впали на землю, наголосивши, що лише вибухотехніки спроможні оцінити можливі ризики.

18:49

Міністр енергетики Герман Галущенко назвав сьогоднішній удар рф по енергосистемі наймасованішим з початку війни.

«Знову росія завдає масштабних ракетних ударів по об‘єктах енергетики. Це наймасовіший обстріл енергосистеми з початку війни. Ця атака може мати вплив не тільки на енергосистему України, а й на енергосистеми деяких наших сусідів. Влучання відбуваються по всій українській енергосистемі: як по об‘єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії», - заявив Галущенко.

18:47

Над Синельниківським та Криворізький районами сили ППО знищили три ворожі ракети.

"Наші відмінусували три російські ракети. Військові з Повітряного командування «Схід» збили їх над Синельниківським та Криворізьким районами. Наші оборонці неба - найкрутіші!" - повідомляє голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

18:39

Випущені російськими військами ракети влучили по об'єкту енергетичної інфраструктури у Кривому Розі.

"росіяни поцілили ракетами по об’єкту енергетичної інфраструктури у Кривому Розі. Там серйозні руйнування", - повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

18:37

По одній із громад Київщини завдано два ракетні удари, поліція фіксує наслідки. 

"Поліція Київщини фіксує наслідки ракетних обстрілів у ще одному з районів області. По даній громаді було завдано два ракетні удари. Є пошкодження будівель. Потерпілих немає", - повідомив голова ГУ Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов.

Наразі, за його словами, поліцейські обмежили рух автотранспорту на трасах громади з огляду на ракетні обстріли. Громадян просять поставитися з розумінням до тимчасових обмежень.

18:34

На Тернопільщині через ворожі обстріли 90% території залишилось без електропостачання.

"На даний момент 90% Тернопільської області без електроживлення. Укренерго повідомило, що по всій території України запроваджено аварійні відключення світла. Підготуйте павербанки та інші джерела живлення", - повідомив начальник Тернопільської ОВА Волоимир Труш.

18:17

У Львові внаслідок російської ракетної атаки поранено людину, її госпіталізували.

"Одну людину поранено внаслідок ракетного обстрілу. Потерпілого оперативно госпіталізували", - повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

18:05

російська федерація вже завдала 85 ракетних ударів по території України, здебільшого по енергетичній інфраструктурі, ще може бути близько 20.

"85 ракетних ударів випущено по Україні, по наших містах, у більшості своїй - по енергетичній інфраструктурі. Зрозуміло чого хоче ворог - він свого не доб'ється", - сказав Президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

За його словами, удари "відключили нашу енергетику" у багатьох містах, триває робота над її відновленням. Водночас Зеленський попередив, що можливі ще близько 20 ударів.

17:57

В одному з районів Київської області внаслідок ракетної атаки пошкоджено 10 будинків.

"10 будинків пошкоджено через атаку загарбників в одному із районів Київщини", - повідомив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

За його словами, завдяки успішній роботі сил протиповітряної оборони потерпілих серед мирного населення немає.

17:33

В одному из районів Київської області російська ракета влучила в будинок мирних жителів, за попередніми даними, потерпілих немає.

“Ворожа ракета влучила у будинок мирних жителів одного із районів. Пошкоджено дах, зруйновано частину перекриття. Наразі поліцейські проводять огляд місця події та фіксують наслідки атаки окупантів”, - повідомив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

17:29

Війська рф сьогодні випустили по Україні близько 100 ракет - це більше, ніж під час атаки 10 жовтня, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«ППО працює, є збиття по всій території України. Вже випущено (російською армією - ред.) 80 ракет і летить щонайменше 20, тобто випущено вже близько 100 ракет по території України. Окупанти перевершили 10 жовтня - тоді було 84 ракети, тут уже маємо 100», - заявив Ігнат.

Ракети типу Х-101, Х-555 були випущені зі стратегічних бомбардувальників Ту-95, Ту-160 з району Каспія та ростовської області. Крім того, ракети типу "Калібр" морського базування були випущені з акваторії Чорного моря.

17:25

На Кіровоградщині російськими ракетами уражено об'єкти енергетичної інфраструктури.

"Ворожі ракетні удари не минули і нас. 2 прильоти. Вражені об‘єкти енергетичної інфраструктури", - повідомляє начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

17:16

В Україні спостерігається критична ситуація в електрозабезпеченні через масовані російські удари. Найбільше влучань у центрі й на півночі країни, повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

За даними заступника начальника ОП, найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі України. У столиці ситуація вкрай важка, вводяться спеціальні графіки аварійних відключень.

В Укренерго вимушені розпочати екстрені відключення світла для збалансування енергосистеми та уникнення аварій на обладнанні.

"Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють. Споживайте електроенергію помірно і тримаймося! Терористи все одно будуть переможені", - підкреслив він.

17:15

У Волинській області російська ракета влучила в об'єкт критичної інфраструктури, в області перебої з електропостачанням.

«Волиняни, на жаль, маємо влучання по об‘єкту енергетичної інфраструктури... Інформацію про потерпілих з‘ясовуємо. На місці працюють відповідні служби», - повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Він додав, що в області можливі перебої з електропостачанням, та закликав громадян запастися водою, ліхтариками, павербанками тощо.

7:14

Внаслідок влучання у житловий будинок в одному з районів Києва є жертва.

“Стало відомо про одну жертву внаслідок влучання у житловий будинок”, - повідомляє Київська міська військова адміністрація.

17:11

Керівник поліції Київської області Андрій Нєбитов оприлюднив відео збиття російської ракети у столичному регіоні силами протиповітряної оборони.

Нєбитов також написав у Телеграмі: “Збиття ворожої ракети на Київщині. Дякуємо силам ППО за блискучу роботу. Ворог не зупиняється і продовжує атакувати”.

Пізніше Нєбитов показав вирву й уламки збитої ракети на Київщині.

17:07

У Харкові війська рф завдали ударів по критичній інфраструктурі, є проблеми з електропостачанням.

«Прильоти по об'єкту критичної інфраструктури. Про постраждалих наразі інформації немає. Через пошкодження об'єкта є проблеми з енергопостачанням. Зупинено наземний електротранспорт, метро», - повідомив міський голова Ігор Терехов.

17:06

У зв’язку з ракетними атаками росії деякі пасажирські поїзди прямуватимуть із затримкою.

"Затримується на відправку на 30 хвилин поїзд №42 Трускавець - Дніпро; поїзд №31/32 Запоріжжя - Пшемисль затримується на 20 хвилин", - повідомляє Укрзалізниця.

Загалом станом на 16:50 4 рейси затримуються на час до 30 хвилин, інші 23 рейси курсують графіком.

Залізниця підготувала резервні тепловози для рейсів, на які може вплинути відсутність електроенергії, додали у компанії.

17:00

У Києві через масовану ракетну атаку російської федерації без електропостачання залишилися щонайменше половина споживачів.

«Через масовану ракетну атаку, за розпорядженням НЕК Укренерго, енергетики розпочали екстрені відключення світла по всій Україні. Зокрема, і в столиці. Це необхідний крок задля збалансування енергосистеми та уникнення аварій на обладнанні», — повідомив мер столиці Віталій Кличко, додавши, що у столиці без світла попередньо щонайменше половина клієнтів.

16:58

У Вінницькій області зафіксували влучання в об’єкт критичної інфрастуктури

"Є влучання в об’єкт критичної інфрастуктури Вінницької області. Залишайтесь в укриттях!" - повідомив начальник ОВА Сергій Борзов.

16:52

На Хмельниччині зафіксовано два влучання російських ракет, частина обласного центру без електропостачання.

"Маємо 2 прильоти по Хмельницькій ТГ. В частині міста Хмельницького відсутнє електропостачання", - повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

16:51

У Кременчуку на Полтавщині зафіксовано влучання в об'єкт інфраструктури.

"Приліт" у Кременчуцькому районі. Об’єкт інфраструктури. Перебувайте в укриттях", – повідомляє начальник Полтавскьої ОВА Дмитро Лунін.

16:47

У Львівській області під час ракетного обстрілу пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури.

«Ворог уразив об‘єкт критичної енергетичної інфраструктури на Львівщині», - повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Він додав, що також у Львові є проблеми з електропостачанням, перебої в роботі мобільних операторів.

16:42

На Волині чутно вибухи в одному з районів.

"Не залишайте укриття! Також наголошую - ніяких фото та відео", - повідомив голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

16:42

російські війська завдали ракетних ударів по Кривому Рогу.

"Кривий Ріг. Декілька ракетних ударів. Не виходимо з укриттів", - повідомляє начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

16:36

У Рівному та Житомирі російськими ракетами уражені об'єкти критичної інфраструктури.

"Рівне! Удар по об’єкту критичної інфраструктури! Деякі частини міста без електроенергії", - повідомляє міський голова Олександр Третяк.

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що ворог завдав два ракетні удари по енергетичній структурі: "Поки що місто залишається без електроенергії повністю".

16:24

На Житомирщині наразі працює ППО.

«Зберігайте спокій! На території Житомирщини працює ППО!», - повідомляє начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

16:23

Війська рф завдають ракетних ударів по Харкову.

“Окупанти завдають удари по Харкову! Перебувайте в укриттях”, - повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

16:19

У Львові чути вибухи, частина міста вже без електроенергії. 

«Всім залишатись в укритті!.. Частина міста без електроенергії», - пише Садовий.

16:16

У Черкаській області сили ППО відбивають ворожу ракетну атаку.

"На Черкащині працює ППО. Жодних фото, відео чи локацій! Будьте в укриттях!" – повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

16:13

На Сумщині працювала протиповітряна оборона, збито російську ракету.

"Сумська область. Роменський район, працювала ППО, збито ракету", - повідомив начальник Сумської ОВА Дмитро Живицький.

16:05

Ворог атакував Київ ракетами. В одному з районів є влучання у житлові будинки.

“Кілька ракет збили ППО над Києвом. Медики і рятувальники на місці влучань. Більш детальна інформація згодом”, - зазначив мер Києва Віталій Кличко.

15:59

У Вінницькій та Полтавських областях спрацювала ППО.

"Повітряна тривога - працює ППО! Залишайтесь в укриттях до сигналу відбою", - повідомив начальник Вінницкої ОВА Сергій Борзов.

"У Миргородській громаді працює ППО. Перебувайте в укриттях!" - написав у Телеграмі начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

15:51

У Київській області сили протиповітряної оборони збили ворожі об’єкти.

"В області працює ППО. Є інформація про збиті об’єкти", - повідомив у Телеграмі голова обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

15:46

У Києві, за попередньою інформацією, збито чотири ракети, також зафіксовано два вибухи.

“Кияни, перебувайте в укриттях, наразі в столиці зафіксовано два вибухи! Інформація по жертвах та постраждалих уточнюється. Всі відповідні служби вже працюють”, - повідомляє Київська міська військова адміністрація повідомляє.

15:33

На Чернігівщині працюють сили протиповітряної оборони.

"На Чернігівщині працюють сили ППО. У жодному випадку не відправляйте фото-відео прильотів, роботу сил ППО, розміщення та переміщення військ!!! Триває ракетна атака. Залишайтесь в укриттях чи у безпечному місці", - повідомляє начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

15:10

У Києві було чути вибухи.

По всій території України оголошено повітряну тривогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-