Резніков каже, що «Укроборонпром» серйозно взявся за налагодження власного ВПК

Резніков каже, що «Укроборонпром» серйозно взявся за налагодження власного ВПК

Ексклюзив
Укрінформ
АТ "Українська оборонна промисловість" під керівництвом Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України наразі серйозно працює над налагодженням власного військово-промислового комплексу (ВПК).

Про це міністр оборони Олексій Резніков сказав в інтерв’ю Укрінформу.

“Зараз наш "Укроборонпром" під керівництвом Міністерства стратегічної промисловості серйозно взявся за налагодження власного ВПК, в тому числі виготовлення різного типу, різних калібрів пострілів від мінометних до артилерійських”, - зазначив він.

У цьому контексті міністр оборони розповів, що “Укроборонпром” вже зміг зробити 125 мм танковий постріл, який раніше ніколи не робили в Україні, бо він “дуже складний і дуже дорогий”. “Це ж треба ще розробити, щоб воно не в руках вибухнуло, а на полі бою. Випробування пройшли, це високотехнологічні речі. І ми вже уклали контракти, тепер їх задача - нарощувати обсяги”, - додав Резніков.

Читайте також: До експлуатації допущені 30 моделей різних типів дронів українського виробництва - Резніков

Він також поінформував, що в Україні виробляються міни, снаряди різних видів, у тому числі 155 мм. “Ми маємо нарешті власну українську артилерію 155 мм - “Богдану”, і ми уклали контракт і будемо надалі укладати. Тобто, ми дорослішаємо, принаймні хоч би у ВПК. Я не кажу про Сили оборони - вони вже дорослі, краща армія світу, я вважаю”, - підкреслив міністр оборони.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що підтримує розвиток українського військово-промислового комплексу і переконаний, що протестоване в ході розв’язаної Росією війни озброєння у майбутньому високо цінуватиметься на ринках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-